Prijava

Vaša prijava

‘Želimo biti u Top 5 i moramo biti u stanju potući se i s najjačima’


Posao je u Zaprešiću odrađen točno onako kako je to i trebalo biti. Sigurno, karakterno, hrabro, autoritativno. Sve je to sažeto u tih 2-0, ti bi epiteti najbolje opisali ono što je Gorica pokazala u Zaprešiću, u utakmici u kojoj se i s tribine vidjelo da je ta crta borbenosti posebno prisutna. To bi valjda bilo ono što se u sportskom žargonu naziva “bacanje na glavu”…

– Moram čestitati svojim dečkim, mislim da su odigrali jako dobru utakmicu, na terenu su pokazali sve što smo se dogovorili u pripremi. Bili su čvrsti, kompaktni, agresivni, a šteta je jedino što nismo malo bolje razigravali u nekim dobrim situacijama, što nismo bili još opasniji prema naprijed – kaže trener Sergej Jakirović nakon druge gostujućuje pobjede njegove momčadi ove sezone, lani prozvane “kraljevima gostovanja”.

Na kraju je sve ispalo nekako rutinski, bez drame, ali nije to baš bilo tako. Kad u 53. minuti ostaneš s igračem manje, potreban je karakter da bi se odgovorilo onako kako je Gorica odgovorila. Na brzinu zabila za 2-0, ovaj put Zwolinski, i drugi put na asistenciju Lovrića, pa se orijentirala na čuvanje prednosti.

– Poremetilo nas je isključenje Marine, ali odmah smo reagirali uvođenjem Maslowskog, a zatim i Ćelića. Inter nas je pokušavao ugroziti ubacivanjima s distance, na taj način smo riješili taj problem, uspjeli se sjajno braniti i na kraju zasluženo dobiti utakmicu. Nije to jednostavno, braniš se skoro cijelo poluvrijeme… Vratili smo se u formaciju 4-4-1, sa Zwolinskim naprijed, ali važno je da smo otraga uspjeli sve obraniti. Imao je mali Mitrović jednu šansu, no Kahlina je i to izvrsno obranio – govorio je Jakirović.

Sergej Jakirović s Goricom je trenutačno na petome mjestu, s 15 bodova, jednim manje od Osijeka… Foto: Josip Regović/PIXSELL

Dobra je vijest za njega što je zabio Lukasz Zwolinski, tek u desetom kolu stigao je njegov prvi gol u sezoni.

– Zabio je, da… Ne stavljam ja njemu nikakav pritisak, najvažnije je da je dečko cijeli ovaj tjedan stvarno dobro radio. Kao i Ljubisavljević, kao i svi koje smo uveli u odnosu na Koprivnicu. A Zwolinski, to sam mu i rekao, može biti jedan od najboljih napadača HNL-a, samo kad me hoće slušati – rekao je Jakir.

Prikazano u Zaprešiću djeluje ohrabrujuće uoči teške serije koja je pred Goričanima. U sljedećim će pet utakmica igrati isključivo protiv kluba iz “velike četvorke” hrvatskog nogometa. Osijek vani, Dinamo doma, Rijeka vani, Hajduk doma, i to dvaput…

– Mi se veselimo tim utakmicama. Dokazali smo već, i prošle i ove sezone, da se možemo nositi sa svim tim protivnicima. Sport je nepredvidljiv, sve je tu moguće, ali mi idemo utakmicu po utakmice. Prvi na redu je Osijek, nadam se da ćemo se dobro prezentirati, a poslije… – zastao je trener na trenutak pa efektno zaključio:

– Želimo biti u Top 5, ne želimo do toga bježati i moramo biti spremni ‘potući’ se sa svima!