Prijava

Vaša prijava

Prvo gostovanje, prvi poraz: Rukometaši Gorice pali u Umagu


S puno optimizma ušli su rukometaši Gorice u sezonu, s visokim ambicijama, ali to ne znači da je poraz doživljen u Umagu u bilo kojem smislu zabrinjavajući. Umag je iskusna prvoligaška momčad, s igračima iza kojih je puno više utakmica nego iza većine onih u dresu Gorice, što se na koncu vidjelo i u ovom porazu Gorice. Završilo je 29-27 za Umag u utakmici koju naša momčad nije uspjela dovesti ni u dramatičnu završnicu, pa će bodove tražiti negdje drugdje…

Dobro je krenula Gorica, držala se u utakmici tijekom cijelog prvog poluvremena, a u njegovoj završnici imala je i dva gola viška, no ukupno gledajući Umag je pokazivao nešto više. Na odmor se otišlo s 13-13, što je s obzirom na prikazano bilo i prilično dobro iz goričke perspektive, budući da je prvo ime Gorice bio golman Tomislav Sladoljev. Vukao je Tompa i u nastavku, u prvoj polovici drugog poluvremena, skupio na kraju 17 obrana, ali u posljednjih 15 minuta gorički otpor je popuštao. Otišao je Umag na četiri gola viška i sačuvao tu prednost do kraja.

Uz odličnog Sladoljeva, bolji od ostalih u dresu Gorice bili su Ivan Laljek, Davor Ćavar i Paolo Kraljević, svi sa po pet golova, dok je četiri dodao Rudolf Zvonimir Šafranko. S druge strane, trojica igrača Umaga, Bošnjak, Vujić i Glavaš, zabila su 17 od ukupno 29 golova…

– Nismo odigrali na nivou na kojem možemo. Liga je dosta izjednačena i ako nisi sto posto unutra, ne igraš maksimalno, za očekivati je da ćeš imati problema. Umag je odigrao bolje, zasluženo dobio, a mi ćemo analizirati što se dogodilo, popraviti stvari u kojima smo griješili i pripremiti se za sljedećeg protivnika – rekao je trener Gorice Andrija Nikolić.

Sljedeću utakmicu rukometaši igraju u subotu, kad u naš grad dolazi klub iz grada rukometa, iz Bjelovara. Istoimeni gost u prva je dva kola upisao pobjede, obje minimalne, ali dovoljne da bi bilo jasno kako Goričane očekuje težak posao.

– Odlična je to momčad, naravno da neće biti lako, ali uvjeren sam da ćemo se konsolidirati i vratiti na pobjednički kolosijek – optimističan je trener Nikolić.