Prijava

Vaša prijava

Pogled s druge strane: Kurilovečka ‘bombonera’ dobila novu tribinu!


Povijest se piše u nogometnom Kurilovcu u posljednjem razdoblju, teško se oteti tome dojmu… Otkad je klub ušao u suradnju s prvoligašem Goricom, otkako je stručni stožer koji je stigao uveo nova, praktički prvoligaška pravila ponašanja i kvaliteti rada, puno toga počelo se događati i na drugim razinama. Prvo je uređen klupski prostor, u skladu sa zahtjevima odbora za licenciranje ispunjeni su zahtjevi u sportskom dijelu objekta, a novo lice dobio je i klupski kafić. I sve je odmah nekako još ljepše, uglađenije, pristojnije…

Novi korak, posljednji u nizu, u NK Kurilovcu napravili su izgradnjom nove tribine. Već godinama tribine su postavljene na jednoj strani, a sad su u manjoj varijanti došle i na suprotnu stranu, bližu ulazu na stadion. I to je, naravno, jedan od uvjeta za dobivanje licencija za natjecanja u sljedećim sezonama, ali i pokazatelj da Kurilovec, među dijelom kibica i dalje Udarnik, raste i napreduje u svim segmentima. Uz veliku pomoć Grada, što su u Kurilovcu posebno željeli istaknuti.

“NK Kurilovec, u ime svih svojih članova, upućuje javnu zahvalu Grad Velika Gorica te gradonačelniku Draženu Barišiću na omogućavanju svih potrebnih uvjeta za licenciranje kluba u 3. HNL, na uloženim sredstvima za izgradnju nove tribine te na svim dosadašnjim ulaganjima, kojima se omogućuje razvoj malih i velikih nogometaša NK Kurilovca. Isto tako, ovim putem pozivamo roditelje, navijače i ljubitelje NK Kurilovca da redovno popunjuju ovu novu tribinu na svim utakmicama malih nogometaša škole nogometa NK Kurilovec (koja broji preko 250 polaznika), a uvjereni smo da će nas seniori, uz vašu podršku, nastaviti uveseljavati dobrim partijama”, objavljeno je na službenoj Facebook stranici NK Kurilovca.

Za pretpostaviti je da i hoće, jer usporedno s građevinskim radovima, traju i radovi na igri momčadi. Kojoj ide sasvim dobro u posljednje vrijeme, budući da su nanizali tri pobjede, uključujući i onih 1-0 protiv Vrbovca u nedjelju. Jedini gol zabio je Marin Sudar u 80. minuti, džoker s klupe u nastavku utakmice.

– Najteže, ali najslađe… Super, imamo i treću u nizu – rekao je trener Vidak i dodao:

– Mučili su nas izostanci, bili smo umorni i emotivno prazni poslije ispadanja u Kupu od Istre nakon produžetaka, ali imali smo ogromnu želju da se izvučemo iz svih problema. Bravo za moje dečke!

A na svom maksimumu njegovi će dečki morati biti i ovog vikenda. U nedjelju u 15.30 u Mladini će igrati protiv vodećeg Vinogradara, koji ima svih šest pobjeda u prvih šest kola. Nove tribine, recimo i to, prvi put će biti u upotrebi 12. listopada, kad na Udarnik dolazi Vrapče.