Prijava

Vaša prijava

Otvoreni 15. Susreti dječjih vijeća Hrvatske


Djeca iz cijele Hrvatske ispunila su u četvrtak prijepodne dvoranu našeg Pučkog otvorenog učilišta, odreda neobično bistri klinci, koji su u Veliku Goricu došli na 15. Susret Dječjih vijeća Hrvatske.

– Grad smo koji želi biti zdrava sredina, mjesto gdje žive zadovoljni i uspješni ljudi, bilo mladi, bilo stari. Iznimno smo ponosni što smo ovdje okupili sve vas, iz svih dijelova Hrvatske. Mi stariji, koji sjedimo u prva dva reda, došli smo razmijeniti iskustva s vama, a sve za naše i vaše bolje sutra – pozdravio je okupljene gradonačelnik Dražen Barišić.

Nakon otvorenja Susreta slijedio je Panel na temu “Kako i zašto učiti o medijima”, pod vodstvom bivše novinarke Višnje Biti. Sudjelovali su na njemu predstavnici fakulteta, Ureda pravobraniteljice, UNICEF-a, Grada…, ali i publika, svojim pitanjima i komentarima.

U poslijepodnevnim satima predstavnici Dječjih vijeća obići će Veliku Goricu i Turopolje, a navečer se družiti na partyju u hotelu Garden Hill. U petak im još slijedi i program pod nazivom Predstavljanje dobrih praksi iz područja medijske pismenosti sudionika susreta, na kraju još i nekoliko radionica, a zatvaranje 15. Susreta Dječjih vijeća Hrvatske planira se za 13 sati.