Prijava

Vaša prijava

Karate majstori: Ines Grdenić i Igor Vrban na svjetsko prvenstvo u Čile!


Sjajne vijesti stižu iz Rijeke, gdje se ovog vikenda održao “Croatia Open” za karatistice i karatiste. Riječ je o jednom od najjačih i najvećih karate turnira u ovom dijelu Europe, na kojem je nastupilo više od 1900 natjecatelja iz 25 država. Među njima se našlo i 18 goričkih predstavnika, koji su nastupili u 25 kategorija, a najuspješniji su bili Ines Grdenić i Igor Vrban.

– Za našu je stariju ekipu “Croatia Open” bio posljednji izborni turnir za predstojeće Svjetsko prvenstvo za kadete, juniore i mlađe seniore, koje će se održati od 23. do 27. listopada u Santiagu, glavnom gradu Čilea. Svoje mjesto na najvećem svjetskom karate natjecanju izborili su Ines i Igor, i to u uzrastu mlađih seniorki i mlađih seniora – kazao je trener naših karatista Goran Živković i dodao:

– Ines je imala gotovo direktan plasman zbog bronce s Europskog prvenstva u Danskoj, a Igor je kroz kvalifikacijski sustav izborio nastup u teškoj kategoriji. Kroz četiri turnira i troje obaveznih priprema skupio je najviše bodova i zaradio mjesto u avionu za Čile.

Što se medalja na turniru u Rijeci tiče, KK Velika Gorica kući se vratila s dvije. Obje je osvojila Ines Grdenić, broncu među seniorkama i zlato među mlađim seniorkama, u oba slučaja u kategoriji do 50 kilograma.

– Od ostalih naših boraca najbliže medalji bio je Petar Orešković, pobijedivši dvije borbe, no u 3. kolu bolji je bio predstavnik Slovačke. Dominik Kučan, Igor Vrban i Mia Mijović natjecanju su, nažalost, završili u 1.kolu, bez mogućnosti repasaža – nabrojio je trener Živković pa se okrenuo drugom danu turnira, na kojem su nastupile mlađe kategorije.

– Drugog dana, rezerviranog za najmlađe, najuspješnija je bila Katja Braica. Ukupno su naše mlade nade osvojile pet medalja, jedno srebro i četiri bronce. Katja Braica je u uzrastu učenica osvojila broncu, a u starijem uzrastu, mlađih kadetkinja, uzela je srebro, pri čemu je pokazala hrabrost i veliko srce kad je bilo najteže – pohvalio je mladu karatisticu trener, pa nastavio:

– Osim Katje, medalju su osvojili još Ema Jukić, Vito Hulina i Nikola Huzjak u uzrastu učenika i učenica, među djecom od deset i 11 godina, također odradivši odlične borbe. Jako blizu medalji su bili Andro Vuković, Mihael Potočki i Luka Tačković, no izgubili su u mečevima za broncu, čime su završili na petome mjestu. Još su nastupili Noel Jeromić, Vita Kučan, Matea Kordić, Ema Filković, Lucija Kirinić i Filip Kaurin.

Sve goričke medalje u Rijeci:

ZLATO
Ines Grdenić – mlađe seniorke -50kg

SREBRO
Katja Braica – mlađe kadetkinje -45kg

BRONCA
Ines Grdenić – seniorke -50kg
Vito Hulina – učenici -30kg
Ema Jukić – učenice -32kg
Katja Braica – učenice -44kg
Nikola Huzjak – učenici -46kg