Prijava

Vaša prijava

Žestoko i dramatično! Jelačić uzeo nove bodove, ali uz velike žrtve


Borbeno i sadržajno te neizvjesno do posljednjeg zvižduka suca Ranogajeca, koji je iziritirao gotovo sve aktere (pomoćnici su mu bili solidni, slažu se mnogi prisutni). Srećom, žestoki suparnici na terenu, klupama za pričuve i gledalištu ostali su pribrani pa je sve završilo vrlo korektnim takozvanim trećim poluvremenom uz iće i piće.

Vatromet je krenuo u 13. minuti, snažnim udarcem Budinskog, a odlični vratar Jelačića Davor Sakač morao se dobro ispružiti i paradom spriječiti pogodak. Jelačić je uzvratio pogođenom gredom iz ubačaja, a onda i zabio. U 18. minuti lijepu kombinaciju složili su Marko Rus i asistent Zlatko Relota a Dominik Mršić precizno je pogodio mrežu za 0-1.

Posavci se nisu predali, dapače. U 26. minuti nečuvan Josip Breščaković pucao je izdaleka i savršeno pogodio suprotne rašlje, neobranjivo i za vratara kalibra Sakača. Osokoljen izjednačenjem, Posavec je još više krenuo s agresijom, napadački, i zasluženo poveo 2-1. Nakon ubačaja s lijeva netko je na travu složio Ivana Vraneka i bio je to kazneni udarac, a Ivan Smolko je u 39. minuti prevario Sakača za veselje domaćih na igralištu i u gledalištu.

Kad je već izgledalo da se na odmor ide vodstvom Posavca, još jedan Ivan, onaj Jelačićev Smok, odlično je dubinski proigrao brzanca Josipa Miletića i mreža vrlo dobrog Marija Gligorevića se tresla za 2-2. Vatreno je bilo i u nastavku žestokog dvoboja! U 53. minuti opet je u glavnoj ulozi bio Jelačićev Mršić na lijevoj strani napada i snalažljivo poslao loptu iza leđa Gligorevića i bilo je 2-3.

A tek nakon toga je krenula prava drama! Već spomenuti sudac Ranogajec najprije je drugi žuti, pa onda i crveni, u 71. minuti pokazao Petru Godiniću, a šest minuta kasnije i Miletiću, pa se do kraja Jelačić branio s dva igrača manje.

Vukovi u crnim dresovima su na kraju uspjeli osvojiti nova tri boda, ali uz velik hendikep za sljedeću utakmicu. Godinić i Miletić su isključeni, treće žute dobili su Rus i kapetan Joža Matejčić, ozlijedili su se Relota i Nikić… Tko će igrati kontra Milke Trnine u subotu ili možda nedjelju? Spomenimo još, Posavec je na svom terenu, nešto manjih dimenzija, odigrao vrlo dobro i ne mora brinuti za budućnost među županijskim prvoligašima.

POSAVEC – JELAČIĆ VUKOVINA 2-3
LEKNENO Igralište Posavca. Gledatelja 50. Sudac: Dean Ranogajec (Zagreb) 5. Pomoćnici: Nenad Hendak (Vrbovec) i Davor Jukić (Farkaševac). Delegat: Zdravka Crnčić (Kloštar Ivanić).
STRIJELCI: 0-1 Mršić (18), 1-1 J. Breščaković (26), 2-1 Smolko (39-11 metara), 2-2 Miletić (45), 2-3 Mršić (53).
POSAVEC (4-4-2): Gligorević 7- J. Breščaković 7, T. Budinski 6,5, A. Breščaković 6,5, Benković 6,5 – S. Budinski 6,5 (od 83. Denis Kučan -), Smolko 7, Vranek 7, M. Breščaković 6 (od 64. Darko Kučan 6,5) – Andrišević 6,5 (od 50. Lucin 6,5), Radman 6 (od 90. Župetić -). Trener: Mario Črljenec 6,5.
JELAČIĆ VUKOVINA (4-4-2): Sakač 7 – Prizmić 6,5, Ivanjko 6,5, Sabljak 7, Godinić 6,5 – Smok 7, Relota 6 (od 46. Galinsky 7), Nikić 6 (od 46. J. Matejčić 7), Miletić 7 – Rus 7, Mršić 7,5. Trener: Stiven Žitnik 7
CRVENI KARTONI: Godinić (u 71. drugi žuti), Miletić (u 77. drugi žuti).
IGRAČ UTAKMICE: Dominik Mršić