Prijava

Vaša prijava

VIDEO Gorica na Rujevici, Jakir nema dvojbi: ‘Znam da ćemo biti dobri!’


Maslowski i Ljubisavljević su ‘out’ zbog problema s koljenom. Nije strašno kao prošle sezone, kad su im pukli ligamenti, ali nešto se dogodilo… Poslali smo Ljubu na magnetnu rezonanciju, vidjet ćemo hoće li morati na novu operaciju ili će to riješavati terapijama. Steenvorden i Mathieu su nam bili virozni tjedan dana i nevjerojatno je što je ta viroza napravila, izgubili su između dva i pet kilograma! Ovaj tjedan su ušli u trening, ali tek ćemo vidjeti hoće li putovati s nama. Uz to, Krešo Krizmanić je iskrenuo gležanj, tek se vratio treninzima, i za njega moramo vidjeti može li ili ne…, nabrajao je trener Sergej Jakirović uoči gostovanja na Rujevici (subota, 17.30 sati)

Problema, dakle, ima, ali i gorički kadar ima širinu, nema sumnje da će Jakir nešto smisliti u ovom preostalom vremenu. Naglasit će sto puta da su četiri uzastopne pobjede nad Rijekom, kao i činjenica da su Riječani jedini poraz ove sezone doživjeli upravo protiv Gorice, isključivo stvar prošlosti. I da će subota donijeti potpuno novu priču, u sklopu koje će trebati “iskrvariti” za bodove.

– Znamo koliko je Rijeka opasna na Rujevici, zato sam siguran da će utakmici biti i teška, i zanimljiva. Imaju i novog trenera, s kojim mi imamo iskustva dok je bio na klupi Domžala, no nije imao dovoljno vremena da donese svoje ideje i zamisli u značajnijoj mjeri. Gledali smo ih protiv Lokomotive i Slaven Belupa, znamo sve, kao što znaju i oni o nama. Ključno će biti kakvi ćemo se mi ujutro probuditi, u kakvom raspoloženju, ali znam da ćemo biti dobri.

Gorica je povezala dva uzastopna poraza, u Gradskom vrtu i s Dinamom doma, ali trener je viđenim zadovoljan.

– Bez obzira na ova dva poraza, od Osijeka i Dinama, da me netko pita kako bih želio da moja momčad igra, rekao bih upravo onako kako smo igrali. Bez obzira na poraze. Naravno, moramo smanjiti pogreške i uz više koncentracije profitirat ćemo i kroz bodove – kazao je Jakirović, a nadovezao se kapetan momčadi Kristijan Kahlina:

– Nismo pali u glavi nakon ta dva poraza, jer dobro igramo cijele sezone. Da, malo nam ‘šteka’ realizacija, imamo dosta prilika, a premalo smo zabijali, no mi smo pozitivi. Idemo na Rujevicu s idejom da možemo osvojiti bod ili sva tri.

O početnoj postavi trener Jakirović odlučit će na dan utakmice, kao i uvijek, a mi ćemo pogađati. Kao i uvijek… U startnih 11 mogli bi biti Kahlina – Musa, Ćelić, Jovičić, Čabraja – Marina, Čanađija – Hamad, Suk, Lovrić – Ndiaye/Zwolinski, uz napomenu da je moguća i opcija s trojicom otraga, koja bi u tom slučaju mogla izgledali ovako nekako: Kahlina – Ćelić, Marina, Jovičić – Musa, Suk, Čanađija, Čabraja – Hamad, Lovrić – Ndiaye/Zwolinski… Iako, naravno da će Jakir opet iznenaditi s nekim ili nečim.