Prijava

Vaša prijava

Nogometni vikend: Kurilovec lovi drugo mjesto, Jelačić desetkovan


Prekrasno jesenje vrijeme ide na noge nogometašima, a novi vikend donosi i nova uzbuđenja ovisnicima o najpopularnijem sportu. Naš prvoligaš niže boj za bojem s takozvanom “velikom četvorkom” našeg nogoloptanja. U subotu je na redu Rijeka na Rujevici, pa Hajduk u Kupu i prvenstvu. Rijeka je u prvoj rundi tekućeg prvenstva pala u Gorici 2-0 pa i taj podatak govori da se može kontra momčadi s Kvarnera.

Rejtingom i drugim kvalitetama drugi klub Turopolja, Kurilovec, igra doma s Maksimirom i to je direktna bitka za drugu poziciju u redoslijedu trećeligaša skupine središta.

– Veselimo se toj utakmici. U ligi je ove sezone malo onih koji se pokušavaju nametnuti, igrati napadački, a Maksimir je baš takav. Imamo sličan stil i baš me zanima kako će to izgledati – kaže trener Kurilovca Perica Vidak.

U subotu još igraju četvrtoligaši Dinamo Obrež, na svom terenu protiv Mladosti iz Zaboka, te Lukavec i Straža. Mogu li se Lukavčani konačno maknuti s posljednjeg mjesta? Gradići nakon sjajne pobjede 3-0 u Zelini ugošćuju susjednu Odru i imaju priliku potvrditi vrijedan trobod.

U subotu još igra i Klas, u Križu sa Slogom, i to je derbi začelja Jedinstvene županijske lige. Za bijeg iz opasne zone borit će se u Kučima i Turopoljac s Lomnicom. Polet ide u Zdence Brdovečke, kontra Vatrogasca pokušati zadržati lidersku poziciju.

U šestom rangu desetkovani lider prvenstva Jelačić iz Vukovine, bez kapetana Jože Matejčića, standardnih Miletiće, Godinića, odličnog veziste Marka Rusa, vjerojatno i ozlijeđenih Relote i Nikića, ide u nedjelju, umjestu dan ranije, u boj kontra treće u redoslijedu Milke Trnine.

Bilo kako bilo, što se rezultata tiče, vukovi trenera Stivena Žitnika ostaju na prvom mjestu jer glavni konkurent i vrlo kvalitetan prvi suparnik Mraclin je u 11. kolu slobodan (Brcko odustao od natjecanja).

Očekuje se, također, da u sedmom rangu Kupa u Pokupskom ostane lider 2. županijske lige istok jer “brežanima” u 8. kolu dolazi slabija rezultatima Mladost iz Obedišća, a onda u 9. posljednjem jesenjem kolu igra se derbi u Gaju, gdje će i pasti odluka tko će prezimiti na tronu.

RASPORED UTAKMICA

1. HNL, 13. kolo
Subota, 26. listopada:
Rijeka – HNK Gorica (Rujevica, 17.30)

3. HNL središte, 10. kolo
Subota, 26. listopada:
Kurilovec – Maksimir (SRC Udarnik, 15.00)

4. HNL središte, 11. kolo
Subota, 26. listopada:
Dinamo – Mladost Zabok (Odranski Obrež, 15.00)
Lukavec – Straža (Lukavec, 15.00)
Nedjelja, 27. listopada:
Gradići – Odra (Gradići, 14.00)

JŽNL, 11. kolo
Subota, 26. listopada:
Sloga – Klas (Križ, 15.30)
Nedjelja, 27.listopada:
Vatrogasac – Polet (Zdenci Brdovečki, 14.30)
Turopoljac – Lomnica (Kuče, 14.30)

1. ŽNL ISTOK, 11. kolo
Nedjelja, 27. listopada:
Meštrica – Posavec (Gornja Lomnica, 11.00)
Jelačić – Milka Trnina (Vukovina, 14.30)
Mladost – Lonja (Obrezina, 14.30)
Dinamo Hidrel – Vatrogasac Kobilić, 14.30)
Kloštar – Buna (Kloštar Ivanić, 14.30)

2. ŽNL ISTOK, 8. kolo
Nedjelja, 27. listopada:
Kupa – Mladost Obedišće (Pokupsko, 14.30)
Turopolje – Donja Zelina (Turopolje, 14.30)