Prijava

Vaša prijava

Jedan, dva, tri… Kurilovec preko Maksimira do drugog mjesta


Nedavno u Vukovini, na okršaju susjeda šestoligaša Jelačića i Mraclina, dvoboj je gromoglasno pratilo više od 300 ljubitelja nogometa. Ove subote, s druge strane, bilo je prekrasno vrijeme, gotovo kao da je lipanjsko popodne, a na slikovitom stadiončiću SRC Udarnik u Kurilovcu, na derbiju trećeligaškog središta, okupilo se jedva stotinjak gledatelja. Iako u Turopolju istovremeno nije bilo drugih utakmica.

Zašto je to tako, moglo bi se razgovarati, međutim momčad trenera Perice Vidaka svakako zaslužuje daleko veću pozornost. Dečki su drugi u poretku i teoretski kandidati za 2. HNL, a pritom igraju atraktivan nogomet. Argument je početak kontra španera iz Maksimira, jer Kurilovec je praktički sve riješio do 22. minute.

Već u 5. Maks Slunjski probio je lijevu stranu i iz sprinta ubacio na suprotnu, a Marin Matoš fantastično je volejem desnicom pokupio loptu i pogodio nisko i neobranjivo. Prekrasan pogodak!

Marin Matoš još jednom je predvodio Kurilovčane do vrijedne pobjede

Pet minuta kasnije u ziceru se našao Tomislav Grdenić, ali lopta mu nije najbolje sjela i nije završila u mreži. Maksimir je bio opasan u 17. minuti, kad je Horvat snažno pucao malo uz vratnicu, ali izvana. Igrala se 22. minuta, a nakon kornera tamo s lijeva, na sjeverna vrata, i nekoliko odbijanaca, stoper Mislav Čunčić je nogom iz okreta otpadak pospremio u mrežu Maksimira za 2-0.

Gosti nisu igrali loše kombinatorikom, ali u završnici nekonkretno. Najbliže su pogotku bili u 33. minuti, nakon ubačaja Tomšića, ali lopta nije htjela gdje su željeli zeleni iz Maksimirske šume. Nakon odmora Maksimir je imao inicijativu, a momčad trenera Perice Vidaka vrebala iz kontri.

Ona prava je sijevnula u 73. minuti i sve je bilo gotovo što se pobjednika tiče. Po sredini je potegnuo lijevi bočni Mijo Šarić i desno u vatru poslao Luku Sedlačeka, ovaj je kao brzi vlak probio desno i servirao utrčalom Mateju Kelavi u sredini za treće slavlje sad već drugoplasirane momčadi iz Kurilovca.

Naglasimo, prije starta derbija, bila je minuta šutnje i sjećanja na preminule Mirka Babića i Stjepana Domitrovića. Babić je bio legendarni velikogorički nogometaš, a Domitrović dugogodišnji član Uprave kluba i otac poznatog nogometaša Željka Domitrovića Beloga.

KURILOVEC – MAKSIMIR 3-0
VELIKA GORICA SRC Udarnik. Gledatelja 130. Sudac: Meglić (Krapinske Toplice) 5,5. Pomoćnici: Gamilec (Krapina) i Čutura (Petrinja).
STRIJELCI: 1-0 Matoš (5), 2-0 Čunčić (22), 3-0 Kelava (73).
KURILOVEC: Bogović 7, T. Grdenić 7, Karabatić 7, Čunčić 7,5, Šarić 7, Matoš 7,5 (od 78. Sudar -), Povoljnjak 7, Mandura 7, Humeljak 7 (od 61. Sedlaček 7), Kelava 7,5, Slunjski 7 (od 85. Borovac -).
TRENER: Perica Vidak 7,5
MAKSIMIR: Javor 6, Bešlić 6, Rošić 6, Krizmanić 6, Jozanović 5,5 (od 46. Valković 6), Krznar 6, Prankpalaj 6, Tomšić 6, Horvat 5,5 (od 58. Mohač 6), I. Abramović 6, Špišić 6 (od 80. Jurešić -).
TRENER:Ratko Ninković 6
IGRAČ UTAKMICE: Marin Matoš