Prijava

Vaša prijava

Sesar: Pobjedama poput ove u Jazinama gradi se karakter momčadi


Očekivalo se možda, uzimajući u obzir sve dosad viđeno, da će košarkaši Gorice do pobjede u Jazinama doći kudikamo lakše, ali valjda je upravo u tome stvar. U Jazinama. Iako s druge strane odavno više nije Zadar, u kultnoj dvorani domaćin je Sonik Puntamika, ovdje nikad nijednom gostu bilo lako uzeti bodove.

– Uvijek je lijepo vratiti se u Jazine, dvorana je to koja budi posebne emocije svaki put kad dođem. Bilo je tu svega, dolazio sam i kao igrač Cibone, igrao i u dresu Zadra, a nakon svega se nekako zaboravi sve ružno, a pamtim samo lijepe trenutke. Neke velike pobjede s Cibonom u ovoj dvorani, ali i trenutak kad sam potpisao za Zadar, došao na prvi trening, a na tribinama 300, 400 ljudi! I ljudi mi plješću kad god zabijem koš na treningu… Baš Zadrani žive košarku, jako je vole, a to se osjeti na svakom koraku – kaže trener Gorice Josip Sesar nakon teško izborene pobjede 74-67.

Krenulo je loše, zakočeno, s puno problemima s faulima, pa je tek u završnici prve četvrtine Gorica došla u rezultatski plus. U drugoj četvrtini sve je to izgledalo puno bolje, a početkom treće Gorica je otišla i na velikih 11 razlike.

– Mogli smo i ranije možda prelomiti utakmicu, imali smo nekoliko prilika, ali nismo uspjeli. I morali smo se pomučiti, istina, ali vjerujem da će se svi ovdje mučiti. Vrijedni su ovo bodovi, siguran sam da će mnogi ‘polomiti zube’ na ovom gostovanju. Zadrani su dobra momčad, s puno dobrih igrača, za svaki respekt – kaže Sesar.

Tek u samoj završnici konačno su Goričani slomili otpor žilavih domaćina, a konačna statistika kaže da je ponovno pobjedu odnijela momčad. Četvorica igrača bili su dvoznamenkasti, a prvo ime utakmice ipak je Lovro Mazalin s 13 koševa i 14 skokova. Po 12 su ubacili Ivan Vraneš i Ante Mašić, 11 je dodao Ivan Majcunić.

– Znali smo što nas čeka, dobro smo se pripremili za Sonik i uzeli bodove koji su važni iz više razloga. Zbog same tablice, ali i zbog karaktera. Na ovakvim gostovanjima, u sudarima s ovakvim momčadima, gradi se karakter momčadi. Nama je to posebno važno jer hijerarhija u momčad još nije do kraja posložena, što i ne čudi s obzirom na četiri nova igrača, ali i to ide nabolje. Rastemo kao momčad, gradimo se u tom karakternom smislu, a meni je posebno drago što sve to radimo kroz pobjede – istaknuo je trener Sesar.

Gorica je nakon pet kola na učinku od četiri pobjede i jednog poraza, jednako kao Zadar i Šibenika, a na vrhu je Cibona sa svih pet pobjeda. Na petome mjestu, odmah do ovoga društva, smjestile su se Vrijednosnice Osijek, sljedeći protivnik Gorice. Igra se u subotu u Osijeku.

– Tamo su trojica igrača iz lanjske Cedevite, Ćorić, Buljević i Jordano, a sve to vodi Lovre Bašić, koji je došao iz Zadra. Sve u svemu, odlična momčad, morat ćemo se opet dobro pripremiti, istrčati na parket hrabro i pokušati biti što bolji – zaključio je Josip Sesar.