Prijava

Vaša prijava

Jakir: Treba ponekad i riskirati… Mi smo riskirali, a na kraju i – profitirali!


Već po običaju, bez obzira na veličinu i važnost pobjede, Sergej Jakirović nakon utakmice nastupa toliko mirno i staloženo, toliko “kulerski” da bi čovjek pomislio da nema šanse da se upravo dogodilo nešto posebno… A je, dogodilo se, jer Jakir je prvi trener u povijesti kluba koji je uspio uvesti Goricu u četvrtfinale Kupa. Nije to protiv Hajduka bilo savršenih 90 minuta, ali dovoljno je bilo i jako dobrih drugih 45.

– Čestitam svojim igračima na jako dobro odigranom drugom poluvremenu. U prvom nismo bili dobri, Hajduk je bio bolji, imao je inicijativu i posjed, kontrolirao je ritam i jedva sam dočekao da završi to prvo poluvrijeme, da možemo reagirati. To smo i napravili, pojačali smo sredinu s Marinom i uveli Lovrića, koji je na kraju donio prevagu. I na kraju smo zasluženo pobijedili – počeo je svoje izlaganje trener Gorice.

Iznenadio je mnoge sa sastavom, odlukom da Marina zaigra u obrani, da Kahlina, Lovrić i Cherif ostanu na klupi… No previše drugih opcija nije bilo.

– Dan prije utakmice na treningu se ozlijedio Ćelić, koji nema pravo nastupa u subotu i računali smo na njega, Steenvoorden je dva tjedna bio ‘out’ zbog viroze, izgubio je pet i pol kilograma, pa ga nismo htjeli opteretiti u dvije utakmice zaredom, i zato smo odlučili pokušati to zatvoriti s Marinom, u sredini s Maločom, a uz to i malo odmoriti Kikija (Lovrića, op. a.) nakon Rijeke. Međutim, vidjeli ste kako je to izgledalo i zato smo njih dvojicu morali uvesti – kazao je Jakirović i dodao:

– Želio sam vidjeti kako će to izgledati jednog dana kad Lovrić ode. I očito je da ćemo morati tražiti bolja rješenja.

Kristijan Lovrić ušao je na poluvremenu i riješio utakmicu… Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Zanimalo je splitske novinare i kako je Jakirović vidio protivnika…

– Hajduk je u prvom dijelu bio dobar na lopti, s jako dobrim linijama kretanja u napadu, a sa svojom postavom su nas ‘sjeckali’, nisu nam dali da se dodamo ni jedanput, a kamoli dvaput. U drugom poluvremenu smo se mi digli, to je ono što ja želim od svoje momčadi, izašli smo puno odlučnije i hrabrije, a to je njima očito bio problem.

Problema zato nije bilo za Goricu, ni defenzivno ni ofenzivno. Uspjela je Gorica dobiti utakmicu, sačuvati neke snage za subotu…

– Je, ovo je ‘win-win’ situacija. Ponekad morate malo i riskirati. Mi smo riskirali, stavili smo na gol Čovića, koji je apsolutno zaslužio priliku, jer stvarno je pravi profesionalac s vrhunskim radnim navikama, a nije lako biti zamjena Kahlini. Obećao sam mu da će braniti u Kupu bez obzira na to s kim igrali. Vidjeli smo da može dobro braniti, što nije ni bilo sporno, a i još neki igrači su dobili priliku… Pa smo morali mijenjati. Ali dobro, mi smo momčad, nju ne čini samo 11 igrača, nego svi koji s nama treniraju – istaknuo je Jakir.

Gorica je, dakle, završila u četvrtfinalu Kupa, među elitom, sa željom da ode i dalje.

– Sad smo među osam, slijedi ždrijeb, vidjet ćemo s kim ćemo igrati, ali zašto ne? Igra se jedna utakmica, treba se nadati i vjerovati, pokušavati. Ganjamo i prvenstvo i Kup. Bolje je imati ciljeve, bolje da gledam gdje su ovi ispred mene, nego gdje su oni ispod – sa smiješkom je zaključio Sergej Jakirović.