Prijava

Vaša prijava

Gorička groblja dotjerana dočekuju blagdan Svih svetih


Goričko komunalno poduzeće VG Komunalac uredilo je uoči blagdana Svih svetih groblja na području Velike Gorice, Pokupskog i Kravarskog. Uredile su se staze, drveće i zelene površine, a i sami građani uredili su posljednja počivališta svoji najmilijih.

– U funkciji svi svjećomati na grobljima na kojima se građani mogu sami poslužiti, isto kao i tražilica pokojnika na njihovoj službenoj web stranici gdje građani, ako im je potrebno mogu bez problema naći posljednje počivalište dragih im osoba – poručili su iz VG Komunalca.

Tijekom sutrašnjeg dana od 7 do 20 sati na području uz gradsko groblje bit će na snazi i privremena regulacija prometa.

– Na Zagrebačkoj ulici promet će se odvijati u obje prometne trake, dok će se omogućiti parkiranje vozila na biciklističkoj traci uz zapadni rub kolnika od raskrižja s Kolodvorskom ulicom do Križanja sa Zadarskom ulicom. Biciklistički promet će se prebaciti na nogostup koji se nalazi neposredno uz biciklističku stazu. Promet Ulicom Jurja Dobrile bit će jednosmjeran od raskrižja sa Zagrebačkom ulicom do kućnog broja 10. Vozila će u Dobrilinu moći skrenuti samo iz Zagrebačke ulice, a s lijeve i desne strane ulice bit će dozvoljeno parkirane vozila. Pozvao bih građane da opreznije voze u zoni groblja te da budu strpljivi, a mi ćemo poduzeti sve što je u našoj mogućnosti da sve prođe u najboljem mogućem redu – rekao nam je Ante Šapina, pomoćnik načelnika PP Velika Gorica za sigurnost cestovnog prometa.


Pojačan nadzor Porezne i Carinske uprave 01. – 06.11.2019