Prijava

Vaša prijava

Ooops, Gorica did it again… Hajduk opet pao, Lovrić opet briljirao!


Točno 3753 gledatelja lijepo su napunila gorički stadion, jer drugi put u samo tri dana u grad je došao Hajduk. I drugi put u tri dana Hajduk je izgubio od sjajne Gorice istim rezultatom. U srijedu 2-1, u subotu 2-1, prvo za četvrtfinale Kupa, sad za tri velika i vrijedna prvenstvena boda. Gorica igra frajerski, nastupa s gardom, zaslužuje sve što joj se događa, a Kristijan Lovrić je posebna priča… Sanjat će ga u Hajduku.

Nego, ajmo od početka…

Nakon što je u srijedu kombinirao sa sastavom, ovog puta Sergej Jakirović izveo je na teren najjače snage u ovom trenutku. S Lovrićem od prve minute, sa Cherifom u vrhu napada, s britkom veznom linijom u sastavu Marina – Suk – Čanađija… Hajdukov trener Burić uveo je Nejašmića, istrčao sa Jairom kao usamljenim u vrhu napada, no takav splitski sastav bio je kudikamo opasniji nego tri dana ranije u Kupu.

Već u 3. minuti Suk je spašavao s linije nakon sjajne akcije gostiju, koju je udarcem završio Caktaš. Nije bez svojih pokušaja bila ni Gorica, no činilo se da Hajduk pokušava napraviti pritisak, u čemu je Splićane prekinuo Kristijan Lovrić.

Igrala se 12. minuta kad je Svatok napravio prekršaj upravo na njemu, no činilo se da je to predaleko, previše iskosa… Međutim, samo se činilo! Lovrić je namjestio loptu, uzeo svoj karakteristični korak i pol zaleta, pa snažno opalio. Posavec je dirao loptu, ali samo ju je mogao skrenuti u mrežu za vodstvo 1-0.

Nastavio je Hajduk pokušavati, Gorica je s druge strane uzvraćala istom mjerom, i to isključivo preko Lovrića. Pucao je nakon tog slobodnjaka nekoliko puta sa svojih pozicija, jednom je Splićane spasio blok u posljednji trenutak, samo jednom je bilo bezopasno, a pokušao je čak i glavom. Uostalom, na kraju poluvremena Gorica je imala šest udaraca, od čega je Lovrićevih bilo, pogađate, šest…

U međuvremenu je, između svih tih Lovrićevih/goričkih pokušaja, stvari na početak vratio Brazilac Jairo. Nakon jednog prekida popustila je koncentracija u obrani, nakon dva dodavanja lopta je završila kod Jaira, koji je s desne strane šesnaesterca topovski zakucao pod prečku Kahlinina gola.

Očekivano, svih 90 minuta vodila se velika borba na travnjaku goričkog stadiona… Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

U nastavku se igra nekako primirila, barem što se tiče udaraca prema golu, koji je u prvom dijelu bilo 11 (Gorica šest, Hajduk pet). Vidjelo se jasno kako je i jednima i drugima za nijansu važnije sačuvati svoj gol nego. Iako, nije da nije bilo šansi, opasnih situacija pred oba gola. Suk je pucao glavom, Posavec je obranio, hajdukovac Jurić tukao je malo preko gola, a najbolju priliku imao je, naravno, opet Lovrić. Izvrsno mu je loptu servirao Cherif Ndiaye, mnogi su već vidjeli loptu u golu, ali udarac s 12-13 metara briljantno mu je obranio golman Hajduka.

Više je Gorica u završnici više željela pobjedu, bila aktivnija prema naprijed, a to se isplatilo u 86. minuti! Loptu je na slobodnjak namjestio opet Lovrić, gotovo na centru, ipak  predaleko za udarac, čak i za njega, ali za nabacivanje je bilo idealno. Lopta je završila na glavi Joeya Suk, drugi put u ovoj utakmici, ali ovoga puta ni Posavec nije mogao ništa.

Navalio je Hajduk svim snagama u preostalih desetak minuta, pokušao praktički na silu loptu ugurati u gol, ali nije uspio! Nije ni ovoga puta, i drugi put u tri dana Gorica je pokazala tko je ovdje gazda. Bravo, tisuću puta bravo, kapa do poda svakome od igrača, cijelom stožeru, svima u klubu… Evo, ovo je Gorica!

A sad, kad je sve ovo gotovo, red je na Pulu. A plan je, naravno, spustiti se na zemlju, reći “ne” bilo kakvoj euforiji i otići po nove bodove u Istru.