Prijava

Vaša prijava

Turopoljci plemenitog nogometa pred novim izazovima


Mnogi se slažu da Turopoljci s dugom i bogatom tradicijom, trenutno igraju najbolji nogomet u svojoj povijesti. Argument su rezultati. Prvoligaš Gorica je u konkurenciji još samo devet najboljih klubova u Hrvatskoj i nastoji izboriti Europsko natjecanje a već je i u četvrtfinalu nacionalnog Kupa. U petak 8. studenog momčad odličnog trenera Sergeja Jakirovića igra u Puli na stadionu “bombonijeri” Aldo Drosina. Favoriti su gosti ali Gorici je izgleda teže igrati s takozvanim “malim” klubovima pa snagu te kvalitetu mora dokazati na gostovanju u Istri. Trener Istre 1961 Perica Vidak poznaje “svoje” iz Velike Gorice u dušu i neće biti lako nikome, ni gostu ni domaćinu.

02.11.2019., Velika Gorica – Hrvatski Telekom Prva Liga, 14. kolo, HNK Gorica – HNK Hajduk. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Turopoljci trenutno imaju i vrlo kvalitetnog nogometnog trećeligaša Kurilovec koji može konkurirati i za rang više (pitanje bi li to ipak bilo previše za grad Veliku Goricu). Negdašnji “udarnici” imaju samo tri boda zaostatka iza lidera Vinogradara čije su ambicije posljednjih godina nepoznanica. U subotu 9. studenog na SRC Udarnik stiže Trnje iz poznatog kvarta metropole. U četvrtom rangu “naši” Lukavec, Dinamo Obrež, Gradići i Odra realno ne konkuriraju za sam vrh poretka ali svima je cilj zlatna sredina što je i realnost mogućnosti. Turopoljci u petom rangu također imaju kandidata za prvaka, a to je Polet iz Buševca koji gostuje u Rakovcu. Realno, Polet to može uspješno odraditi ali u tekućem prvenstvu bilo je neočekivanog praznog hoda i potreban je oprez. I u rangu niže za tron konkuriraju turopoljski klubovi Jelačić Vukovina i Mraclin koji su u 13. kolu favoriti kontra Ostrne i Mladosti u Obrezini. I na kraju, u zadnjem sedmom rangu već imamo jesenskog prvaka. Prva dionica prvenstva 2. županijske lige Istok je zaključena trijumfom Kupe iz Pokupskog.

RASPORED UTAKMICA

1. HNL, 15. kolo
Petak, 8. studenog 2019.:
Istra 1961 – HNK Gorica (Pula, stadion Aldo Drosina, 18.00)

3. HNL središte, 12. kolo
Subota, 9. studenog:
Kurilovec – Trnje (SRC Udarnik, 13.30)

4. HNL središte, 13. kolo
Subota, 9.. studenog:
Lukavec – Trešnjevka (Lukavec, 14.00)
Dinamo – Zelina (Odranski Obrež, 14.00)
Nedjelja, 10. studenog:
Gradići – Straža (Gradići, 14.00)
Sloga – Odra (Novska, 14.00)

JŽNL, 13. kolo
Subota, 9. studenog:
Klas – Lomnica (Mičevec, 14.00)
Nedjelja, 10.studenog:
Rakovec – Polet (Rakovec, 14.00)
Turopoljac – SU-LA (Kuče, 14.00)

1. ŽNL ISTOK, 13. kolo
Subota, 9. studenog:
Jelačić – Ostrna (Vukovina, 14.00)
Nedjelja, 10. studenog:
Meštrica – Ban Jelačić Banovo (Gornja Lomnica, 11.00)
Zvekovac – Posavec (Zvekovac, 14.00)
Mladost – Mraclin (Obrezina, 14.00)
Dinamo Hidrel – Dubrava (Novo Čiče, 14.00)
Buna – Vatrogasac (Mala Buna, 14.00)


Objava rezultata natječaja