Prijava

Vaša prijava

Predstava koja govori koliko je teško biti muškarac… U seksualnom smislu


Barbara Vicković, Ranko Zidarić, Alen Šalinović i Mladen Kovačić glumačka je postava koja će se u petak, 15. studenog, predstaviti goričkoj kazališnoj publici. Nazive predstave je “(Dis)funkcija glave”, a autor je istaknuti makedonski komediograf Bratislav Dimitrov, koji na suptilan i vrlo duhovit način tematizira seksualne probleme kod muškaraca.

– Muškarcima je sve teže nositi breme patrijarhalnog presinga. Sve je veća disproporcija između onoga što muškarci arhetipski jesu i onoga što moraju glumiti da bi postali ovovremeni stereotip. Živimo u hiperseksualiziranoj, takozvanoj zapadnoj kulturi, u kojoj više nema intime i u kojoj je vođenje ljubavi prestalo biti duhovna aktivnost. Stvari volimo, a ljude koristimo. Žene su objekti, a muškarci uživatelji tih objekata – kaže redatelj predstave Ivan Leo Lemo.

I predstavi se prate posjete trojice mškaraca psihijatrici i njihovo suočavanje sa seksualnim disfunkcijama i pokušajima da pronađu rješenje za njih. U najavi se ističe kako je ova komedija “woodyallenovska”, budući da opisuje psihoze suvremenog urbanog muškarca.

Predstava će se igrati u petak u 20 sati u Dvorani Gorica, riječ je o hitu makedonskog kazališta, pa ne treba sumnjati da će i gorička publika uživati u onome što će zvučna glumačka postava ponuditi.