Prijava

Vaša prijava

Šahisti Poleta ostali jedan bod “kratki” za kvalifikacije za prvu ligu


Seniori ŠK Polet osvojili su drugo mjesto u II. Ligi-Centar, s 18 meč bodova, koliko je osvojila i prvoplasirana ekipa ŠK Konaki iz Novog Virja i trećeplasirana ekipa ŠK Krapina. U sedmom kolu Polet je imao priliku pobjediti Krapinu, ali je Vjekoslav Nemec s kvalitetom više nesretno izgubio pa je meč završio 3-3. Tad su igrači žalili za propuštenim, a ponovo su žalili nakon zadnjeg kola. S tim mečbodom bili bi prvi i igrali kvalifikacije za I. Hrvatsku ligu.

U ekipi Poleta igralo je ove godine čak deset igrača, što je dokaz da Buševčani imaju kvalitetne i rezervne igrače. Za Polet su nastupali: Marko Makaj, Aco Alvir, Drago Đeno, Željko Jukić, Filip Pavić, Vjekoslav Nemec, Filip Radenić, Jakov Pavić, Ivan Marčeta i Bruno Kos.

Poletova druga ekipa natječe se u IV ligi. Ekipu čine uglavnom veterani rekreativci, a prioritet im je ostati u ligi. Kad ih nije bilo dovoljno, uskočile su kadetkinje Poleta. Na kraju su osvojili solidno sedmo mjesto, a za ekipu su igrali: Marijan Rožić, Josip Šafranić, Mladen Dejanović, Krešimir Hudolin, Joso Jurić, Branko Hibner, Joso Žgela, Zdravko Čolić, Tereza Dejanović, Zlatko Rožić i Mira Trgovac.