Prijava

Vaša prijava

Gorica je za ples… U dva dana zaplesat će 450 izvođača iz cijele države


Petu godinu zaredom naš je grad domaćin Hrvatskom saboru kulture, koji je ove godine u Veliku Goricu doveo Susrete hrvatskih plesnim ansambala. Ovo su, inače, jubilarni 30. susreti, a u dva dana se u Dvorani Gorica predstavilo 450 izvođača iz cijele Hrvatske, ali i iz Slovenije. Ideja je da plesačice, plesači i skupine predstave svoj rad tijekom protekle godine, i to kroz koreografije koje su odabrane natječajem u Hrvatskom saboru kulture.

I nije slučajno Velika Gorica domaćin jednog ovako velikog okupljanja. Naime, iz iz HSK-a ističu kako naš grad prepoznaje plesne projekte već cijeli niz godina, kako postoji plesna publika u Gorici, ali i kako je baš ovdje dom mega uspješnog Megablasta, plesnog kluba koji se i primio organizacije svega ovoga, zajedno s goričkim POU-om.

– Velika Gorica je grad folklora, pjesme, plesa, jednako kao što je i grad djece, mladih, vatrogastva i sporta. Značajna sredstva ulažemo u djecu i mlade, a posebno u kulturu i kulturne običaje naše zajednice – rekao je na otvorenju zamjenik gradonačelnika Ervin Kolarec.

Uz plesni spektakl, koji se nastavlja u nedjelju u 18.30 u Dvorani Gorica, na katu POU-a postavljena je i prigodna izložba umjetničkih plesnim fotografija ansambla iz Požege, povom proslave 20 godina djelovanja.