Prijava

Vaša prijava

Borba za završnicu se nastavlja: Pobjeda i poraz kadetkinja Udarnika


Nakon što je njihova seniorska ekipa prošle sezone ispala iz druge lige, u Ženskom rukometnom klubu Udarnik odlučili su maksimalnu pažnju posvetiti kadetkinjama, curama koje imaju i sadašnjost i budućnost. Naime, prema ambicioznom udarničkom planu, upravo bi ova generacija, djevojaka rođenih 2002. godine i kasnije, trebala u budućnosti nositi ambicije kluba, u idealnom scenariju kroz koju godinu napasti čak i prvu ligu… Sadašnjost, s druge strane, nudi borbu za završnicu kadetskog prvenstva Hrvatske.

Protekle dvije godine kadetkinje Udarnika su uspjele, oba puta bile su sudionice velike završnice, predstavljale se na toj rukometnoj smotri u jako dobrom svjetlu, a i ove godine cilj je stići do toga cilja. Put je dug i naporan, pun izazova i vikend-turnira koji se zbrajaju i na kraju donose poredak. Prve četiri ekipe u ligi od 12 sudionika izborit će završnicu, a djevojke iz Udarnika u tom su smislu ovog vikenda napravile jedan korak naprijed, ali i jedan nesretni korak natrag…

Turnir se igrao u Ivaniću, a prva utakmica donijela je okršaj s domaćinom. Udarnik je protiv Ivanića slavio 21-18 i uzeo važne bodove, da bi u drugoj utakmici dana, protiv Dugog Sela, kronično nedostajalo sreće. Kod vodstva protivnica jedan razlike, s istekom vremena, Udarnik je imao sedmerac, no lopta je završila na stativi i konačan rezultat je pobjeda Dugog Sela 26-25.

Pred kadetkinjama Udarnika su dva turnira na domaćem terenu, 1. prosinca igrat će protiv Murvice i Opatije, a tjedan dana poslije protivnice će biti Lokomotiva i Sesvete. Posljednji turnir, koji će se igrati u Samoboru, ponudit će ogleda s Arenom i Umagom.

– Malo smo si zakomplicirali situaciju porazom od Dugog Sela, ali cure i dalje drže sve u svojim rukama. Mi očito ne možemo bez stresa, čini se da ćemo i ove godine, kao i protekle dvije, voditi borbu sve do zadnjega kruga – kažu iz Udarnika, za koji su na ovom turniru nastupile sljedeće igračice:

Katarina Lokas, Dora Ciprić, Ana Kocet, Ana Cerovski, Nika Zlatar, Ema Burić, Mia Crnolatac, Erika Štefanić, Mia Marčinko, Anja Vučićević, Gabrijela Skrbin i Nika Obajdin