Prijava

Vaša prijava

Petarda u prijateljskoj: Pet strijelaca za pet golova, Ljubo opet nastradao


Vikend bez prvenstvene utakmice, budući da je u tijeku reprezentativna stanka, u HNK Gorici odlučili su popuniti prijateljskim ogledom s drugoligašem Sesvetama. Igralo se na goričkom stadionu, na pomoćnom terenu, onom s umjetnom travu, budući da je ogromna količina kiše terene s prirodnom travom dovela u velike probleme. Kako će na našem stadionu igrati i hrvatska U-21 reprezentacija (ponedjeljak, 18 sati) protiv vršnjaka iz Češke, teren s umjetnom travom bio je logičan izbor. A na njemu je Gorica zabila pet komada, uz po jedno poluvrijeme za 22 igrača, ali i jednu neugodnu ozljedu…

Već nakon prvih pet minuta Gorica je u sudaru sa Sesvetama, trenutačno četvrtom momčadi Druge HNL, vodila 2-0. Seriju je otvorio Cherif Ndiaye, nakon što se glavom najbolje snašao u “fliperu” pred gostujućim golom, a lijepim odmjerenim udarcem nastavio je Jiloan Hamad. U prvom poluvremenu zabila je Gorica i treći gol, i to lijepim udarcem Martina Šrolera s ruba šesnaesterca, a onda je došlo do potpuno promjene sastava.

Trener Sergej Jakirović utakmicu je počeo s Kahlinom na golu, stoperski dvojac bili su Ćelić i Jovičić, lijevi bek Čabraja, a desni Patrik Periša, kao mogući kandidat za prvih 11 protiv Varaždina, budući da je standardni desni bek Musa Muhamed pod kartonima, kao i potencijalna “zakrpa” Čanađija… Vezni red u prvom su poluvremenu držali Marina i Babec, s Hamadom iza isturenog napadača Cherifa, te Šrolerom lijevom i Mathieuom desno.

U drugo poluvrijeme Jakir je krenuo s Čovićem na golu, Ljubisavljevićem i Steenvordenom u srcu obrane, Špičićem lijevo, dok je na desnom boku pokušao – Matija Dvorneković! Nekad napadač, u posljednje vrijeme krilo, a sad je doživio i ovaj eksperiment s pozicijom u obrani… Sve Nindža može, nije ni ovo bilo loše, ali tek ćemo vidjeti koliko je doista ozbiljna opcija za Varaždin za tu poziciju

. Za tu su se utakmicu u drugih 45 minuta pokušali nametnuti i Maloča te Maslowski, koji su pravili društvo Čanađiji, u vrhu napada bio je Zwolinski, a na krilima dvojica juniora – desno Ivan Kaurin, lijevo Ivan Josip Zorica.

 

Takva postava zabila je još dva gola Sesvetama u nastavku – prvo Zwolinski nakon odbijanca, a zatim i Ljubisavljević glavom nakon prekida – ali na kraju je sjenu na odličnu predstavu Gorice bacila situacija iz same završnice. Igrala se posljednja minuta kad se za koljeno uhvatio strijelac posljednjega gola, Nemanja Ljubisavljević, kojem je ova utakmica bila povratnička nakon problema s – koljenom. Koje je, usput rečeno, prošle sezone operirao… Morat će, prema svemu sudeći, ponovno na operaciju, no ne toliko tešku kao lani, nego na “čišćenje” problematičnog koljena.

Kako pravo nastupa protiv Varaždina nema Matthew Steenvoorden, koji je suspendiran zbog tri žuta kartona, kao i Musa i Čanađija, obrambene opcije za trenera Jakirovića prilično su sužene. Desno su opcije Periša ili polivalentni Dvorneković, u sredini će Ćeliću i Jovičiću konkurirati jedino mladi Krešo Krizmanić, nakon što se vrati iz U-20 reprezentacije, a u sredini će svoje mjesto imati i Joey Suk, koji je Sesvete propustio, jednako kao i Kristijan Lovrić.

U svakom slučaju, Gorica se punom parom priprema za nastavak prvenstva, za završnicu jeseni, koja će donijeti još četiri domaće utakmice. I gostovanje kod Lokomotive. Puno je još posla pred Goricom, bit će potrebne sve raspoložive snage, jer ne bi bilo loše jednu vrlo dobru sezonu pretvoriti u odličnu…