Prijava

Vaša prijava

Miljenko Muršić i ”The Sladoleds” na Interliberu


Interliber je najveći sajam i praznik knjige koji svake godine okupi i velik broj prijatelja knjige i velik broj nakladnika. Uz manji i veći popust nudi se mnoštvo najraznovrsnijih knjiga, od izdanja iz prijašnjih godina do najnovijih, s najrazličitijom tematikom. Interes je velik, pa je oko štandova s knjigama uvijek gužva.

14.11.2019. Zagreb. Predstavljena Knjiga ”The Sladoleds” Miljenka Muršića na Interliberu. Foto: Arhiva autora

U poseban dio programa spada predstavljanje novih izdanja. Izdvačka kuća Alfa predstavila je nove naslove u svojoj uglednoj biblioteci s dugom tradicijom “Knjige za mladež”. Na pozornici u Paviljonu VI na Zagrebačkom velesajmu jučer (srijeda, 13. studenoga 2019., 14.30 sati) predstavljeno je 5 novih knjiga namijenjenih mladeži. O knjigama su govorili urednik Božidar Prosenjak i prof. dr. Dubravka Težak. Među predstavljenima je i roman “The Sladoleds” velikogoričkog književnika Miljenka Muršića.

14.11.2019. Zagreb. Predstavljena knjiga ”The Sladoleds” Miljenka Muršića na Interliberu. Foto: Arhiva autora

Miljenko Muršić okušao se u različitim književnim žanrovima (prozi, poeziji, esejistici, igrokazima, slikovnicama…), a ovo mu je prvi roman za mladež. Jedan od glavnih likova želi postati rock glazbenik da bi se svidio svojoj simpatiji, rock je okvir događanja, zapleta i raspleta, pa je knjiga na neki način posveta rocku koji u životu mladih ljudi (i ne samo mladih) ima veliku važnost. Autor sam nikad nije  svirao u nekom bendu i nije posebni poznavatelj, ali ima svoj doživljaj rock muzike koji je nastojao utkati u roman. U Alfi veoma mnogo pažnje posvećuju dizajnu knjige te je i ova serija iznimno lijepo oblikovana i ilustrirana. Muršićevu knjigu posebno atraktivno ilustrirao je Matija Pisačić, poznati hrvatski crtač stripova.

Galerija fotografija