Prijava

Vaša prijava

Jelačić Vukovina je jesenski prvak 1. ŽNL istok!


Najprije čestitka Jelačiću jer je kolo prije kraja jesenske dionice osigurao zimovanje na prvom mjestu. Također, naklon i šešir do poda svim igračima ali i ostalim akterima utakmice Jelačić-Meštrica. Bilo je dvojbi hoće li se igrati ili ne zbog obilnih kiša i natopljenog travnjaka koji se tijekom igre pretvorio u blato. A kad su hrabri amateri istrčali, nisu se štedjeli i odigrali su za šesti rang vrhunsku utakmicu. Bodovi su zasluženo pripali Jelačiću ali Meštrica ništa nije izgubila! Vjerojatno je dobro zaključio trener pobjedničke momčadi Stiven Žitnik kad je ustvrdio da “jesenas ozbiljnija momčad nije igrala u Vukovini protiv Jelačića”. U obostrano otvorenoj utakmici sijevali je na svakom djeliću blatnjavog terena koji nije smetao motiviranim igračima u žustrini, brzini, kvalitetnim proigravanjima, muškim dvobojima, postizanju golova.

Foto: Mato Paviša

Prvi su zabili gosti zarana već u 11. minuti. Godinić je tada klizećim startom pomeo loptu ali i nekog iz Meštrice i dosuđen je slobodnjak. I dok je iskusni stoper Sabljak raspoređivao suigrače, desno je munjevito uposlen Matej Hanžek koji si je lijepo još popravio prigodu i zabio za po domeće šokantnih 0-1. Imao je i Jelačić nekoliko prilika za pogodak a najveću Mršić u 17. minuti ali mu je veselje tada uskratio vratar Mihalinčić. Ipak, u 21. minuti bilo je 1-1. Sveprisutni Miletić s lijeva je ubacio dugu loptu na drugu vratnicu, Relota glavom vratio u sredinu a pristigli stoper Saša Sabljak je pospremio u mrežu. Novi šok za domeće, Meštrica je režirala ubrzo u 27. minuti. Opet je beskompromisni bek Godinić uklizao za novi slobodnjak 20-tak metara od vrata Jelačića. Nakon lažnog kretanja suigrača, pucao je Martin Stojčević i prekrasno pogodio svoj desni donji kut neobranjivo za poleglog Sakača. Nakon novog vodstva Meštrice, na sceni je zasjao napadač vukova iz Vukovine Marko Rus.

Foto: Mato Paviša

Izjednačio je na 2-2 rutinski u 32. minuti nakon što je super raspoloženi Jambrešić lažnjakom prevario čuvara i lijepo mu asistirao. Jelačić je u prvom poluvremenu i poveo kad je u 41. minuti vrijedni Josip Miletić glavom spustio loptu Rusu za 3-2. Igralo se žestoko i u drugom dijelu dvoboja. Meštrica je nastojala poravnati rezultat a onda dobila četvrti u 71. minuti. Opet je asistent bio Miletić a strijelac iskusni znalac Marko Rus, igrač utakmice. Na kraju pojašnjenje. Izvjestitelj se odlučio za visoke ocijene svim akterima prvenstveno jer se radi o amaterima koji su na terenu ostavili dušu i pokazali kako se pravi iskonski nogomet može igrati i u nemogućim uvjetima.

Foto: Mato Paviša

JELAČIĆ – MEŠTRICA 4-2

VUKOVINA Igralište Jelačića. Igrano 16. studenog 2019. od 13.30. Gledatelja 50. Sudac: Tomislav Bionda (Zaprešić) 7. Pomoćnici: Ivica Malkoč i Dino Halilić (oba iz Velike Gorice). Delegat: Saša Kunić (Zagreb).

STRIJELCI: 0-1 Hanžek (11), 1-1 Sabljak (21), 1-2 Stojčević (27), 2-2 Rus (32), 3:2 Rus (41), 4-2 Rus (71).

JELAČIĆ (4-4-2): Sakač 7-Prizmić 8, Ivanjko 7, Sabljak 7, Godinić 7-Mršić 7 (od 74. J. Matejčić-), Relota 7, Jambrešić 7,5, Miletić 8 (od 87. Jambrečina-)-Nikić (od 82. Galinsky-), Rus 9 (od 85. D. Matković-). Trener: Stiven Žitnik 8

MEŠTRICA (4-4-2): Mihalinčić 7,5-Krajina 7, Stojčević 7,5, Radaš 7, Drk 7 (od 46. Cundeković 7)-Hanžek 7,5, Miličević 7, Bartolović 7, Britvec 7-Skorin 7, Pazman 7 (od 60. Orečić 7). Trener: Mario Skorin 7

IGRAČ UTAKMICE: Marko Rus


Zvonjalica

FOTO U tijeku je izgradnja novog mosta u Čičkoj Poljani