Prijava

Vaša prijava

Viktorija nova zaposlenica Zračne luke: Robot će prezentirati županiju


Župan Stjepan Kožić, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika, direktorica županijske turističke zajednice, šef HR-a zagrebačke Zračne luke… Svi su se oni okupili na “Franji Tuđmanu” jedne subote ujutro, a okupio ih je – robot. Ili, kako je to rekao posljednji iz ovog niza u uvodu, novi zaposlenik Zračne luke. Točnije, zaposlenica. Ona se zove Viktorija, visoka je malo više od metra, odjevena je u bijelo i radit će kao turistički vodič.

– Ja bih rekao da je ovo opet nešto novo iz Zagrebačke županije. Inovativnim tehnologijama želimo prikazati naš kraj turistima i svim putnicima koji prođu kroz zračnu luku. Na malo drukčiji način reći ćemo im što nudimo, koje destinacije treba posjetiti, a to može samo donijeti napredak turizmu u našoj županiji – istaknuo je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić i dodao:

– U suradnji s Gradom Zagrebom, Zagrebačka županija postaje sve značajniji faktor u kontinentalnom turizmu. Mi jesmo turistička zemlja, ali čini mi se da ima još prostora za ići prema naprijed, pogotovo na kontinentu, siguran sam da će se u budućnosti ostvarivati sve veći broj noćenja.

Viktorija će biti stacionirana ispred Centra za posjetitelje, no ona će se i kretati na terminalu “dolasci” našeg aerodroma.

– Ova nova tehnologija bit će korisna, a mlađim generacijama, čini mi se, bit će posebno zanimljivo čuti kako naša Viktorija komunicira s gostima i kako im prezentira našu županiju – kaže župan Kožić.

Kako kaže direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Velikogoričanka Ivana Alilović, upravo su u TZZŽ-u osmislili ovaj projekt, koji su proveli u suradnji sa Zračnom lukom Franjo Tuđman, Gradom Zagrebom i Zagrebačkom županijom. Sve ih je ujedinio robot, za što postoji i dobar razlog.

– U posljednjih godinu dana broj dolazaka u Zagrebačku županiju se povećao, a najveći broj turista, uz domaće, dolazi iz Kine. Pokušali smo pratiti trendove, ići na inovativan pristup, pronaći način kako da se naši turisti već od prvog koraka u Hrvatskoj osjećaju bolje. Zato je i Viktorija tu. U narednih mjesec dana ona će turistima govoriti o ljepotama i blagodatima turističke ponude naše županije, a možete si poslati i razglednicu iz Zagrebačke županije, ako do aerodroma niste stigli – rekla je Alilović, usput objasnivši zašto se robot zove baš Viktorija.

– U sustavu turističkih zajednica većinom rade žene, a one rade sa srcem. Zato smo našoj Viktoriji dali jednu priču o snazi, upornosti i srcu, tom ljudskom faktoru… Nakon mjesec dana ćemo istražiti zadovoljstvo putnika, napravit ćemo evaluaciju i odlučit ćemo hoćemo li još produžiti suradnju.