Prijava

Vaša prijava

Kapetan Kale: Zaslužio sam da me se spominje u pričama oko reprezentacije


Ne tako davno bilo je praktički nezamislivo da se o jednom igraču Gorice priča u kontekstu reprezentacije, druge na svijetu, s ozbiljnim ambicijama na Euru koji nam slijedi. Međutim, vremena se mijenjaju, u slučaju našega kluba isključivo nabolje.  HNK Gorica raste iz dana u dan, iz kola u kolo, iz polusezone u polusezonu, sve više dobiva zasluženi respekt u hrvatskom nogometu, a kao posljedica toga su upravo priče o reprezentaciji. I to ne za jednog igrača, nego za – dvojicu!

Kristijan Lovrić svojim se učinkom apsolutno izdvojio, u svijetu HNL-a povremeno je toliko dominantan da je praktički neizbježno stavljati njegovo ime u kombinacije, među potencijalne putnike na Euro, bez obzira na surovu konkurenciju u vidu Ante Rebića, Ivana Perišića, Josipa Brekala, Mislava Oršića… Uz njegovo, u reprezentativnim pričama pojavilo se ime još jednog našeg igrača, kapetana momčadi, profesionalca za primjer, golmana kakvog bi poželio svaki klub koji drži do sebe.

Otkad je u rujnu 2016. stao na gol Gorice, Kahlina nije propustio niti jednu prvenstvenu utakmicu… Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Kristijan Kahlina (27), doduše, samo je jedan od onih koji se spominju, u društvu Karla Letice, Ive Grbića, Josipa Posavca, Dantea Stipice i još nekih, ali njegovi su argumenti vrlo ozbiljni, vrlo snažni i jaki. I nije, vjerujte, nimalo nerealno nadati se da će gorički kapetan dobiti priliku pokazati što zna i u kockastom okruženju.

– Drago mi je što moje ime kruži u pričama oko reprezentacije, mislim da sam takav status svojim radom i zaslužio. U posljednje dvije godine kontinuirano branim dobro, imamo dobre rezultate, zato smatram ovo i logičnim. Međutim, sve te priče neće me ni najmanje opteretiti, niti me zaustaviti u mom radu i napretku, one su mi samo dodatan poticaj, razlog da budem još bolji, da nastavim dalje u ovom ritmu – u svom je stilu sve ovo komentirao Kahlina.

Poseban je to nogometaš, dečko koji zrači profesionalnošću i ozbiljnošću na svakom koraku, na svakom zagrijavanju, svakom treningu, a posebno na svakoj utakmici.

– Za njega se ništa ne brinite, taj će svoje uvijek napraviti. Takvog profesionalca, suigrača koji toliko radi, još nisam upoznao. I zato možete biti sigurni da on neće kiksati – reći će za svoga kapetana i ranije spomenuti Kristijan Lovrić.

I nisu to prazne priče, jer iznimno su rijetke situacije u kojima se može govoriti o Kahlininoj odgovornosti za neki od primljenih golova, takvi slučajevi zapravo su samo u skladu s onom “iznimka potvrđuje pravilo”. Toliko je dobrih obrana iza njega, toliko sigurnih intervencija, a toliko utakmica… Konkretno, Kahlina je u najvišem razredu hrvatskog nogometa, u prvenstvenim utakmicama – nezaobilazan. Gorica je u prvoj ligi odigrala 4680 minuta nogometa, odnosno 52 utakmice. Kahlina je u prvoj ligi za Goricu odigrao, pogađate, 4680 minuta, odnosno 52 utakmice.

– On je Gospodin Gorica! – dobio je Kale i novi nadimak uslijed svega ovoga.

Simbol kluba, vođa na terenu i izvan njega, golman koji je svoj prvenstveni niz započeo još u drugoj ligi, nastavio ga u prvoj, da bi se trenutačno zaustavio na brojci od 117 uzastopno odigranih utakmica. Bez ozljeda, bez bolesti, bez kartona, bez loše forme… Fascinantno! I dovoljno da kapetan Kale zasluženo uđe u priče o reprezentaciji. U kojima, možda ćemo biti subjektivni, ima kudikamo snažnije argumente od najvećeg dijela konkurenata. I zato treba vjerovati da je moguće da će ovog ljeta, a možda i prije, uslijed loše forme Lovre Kalinića i Simona Sluge, krenu ispisivati prva poglavlja romana pod radnim naslovom “Kale u reprezentaciji”…