Prijava

Vaša prijava

‘S Lokosima igramo mini derbi, ali gužva je na tablici, trebaju nam bodovi’


Građevinski zahvati na goričkom stadionu traju, kao i uvijek u posljednje vrijeme, u doba sveopće izgradnje još boljega kluba, a odmah do ekipe na mješalici svoje su i ovog četvrtka odrađivali nogometaši. Lagana kišica ispratila je posljednji trening prije ogleda s Lokomotivom (petak, 19 sati), ali nikome nije ni najmanje smemtalo. Fokus je potpun, sudar s Lokomotivom jedan je od onih posebno važnih.

– Siguran sam da nas očekuje dobra i zanimljiva utakmica. I tvrda, kao i uvijek protiv Lokosa. U zadnje dvije smo bili dobri, uzeli smo četiri boda, pobijedili 3-2 u ‘kranjči’ i doma odigrali 0-0. Imali smo u tim utakmicama više od igre, puno šansi, iako treba reći da su i Lokosi imali svoje prilike – uvodno će trener Sergej Jakirović.

I doista, uvijek je “čupavo” protiv Lokomotive, momčadi s jako dobrim trenerom i s puno tehnički jakih, hitrih igrača.

– Uvijek su opasni, uvijek mogu brzo izaći i napraviti štetu. U dobrom su ritmu, bez obzira na poraz u Koprivnici u prošlom kolu, ali i mi smo u dobrom nizu. Protiv Varaždina nije bilo baš bajno, ali ne treba gledati pobjedi u zube, treba uzimati bodove – svjestan je Jakir.

Pogotovo je to važno u situaciji kad trećeplasirani Osijek ima 26 bodova, a šesta Gorica jedan manje. Između njih smjestili su se Lokomotiva i Rijeka, također s 25 bodova.

– Je, gužva je… Četiri momčadi su u jedan bod, od trećeg do šestog mjesta i bit će onako kako sam i prognozirao, jako, jako zanimljivo do zadnjega kola – govori Sergej, uz dodatak u stilu “o tom potom”.

– Okrenuti smo samo Lokomotivi. Nadam se da ćemo biti dobri, živi i čvrsti, da možemo ostati barem neporaženi.

Neće imati na raspolaganju u zadnje vrijeme vrlo raspoloženog Matiju Dvornekovića, koji ima tri žuta kartona, a Nemanja Ljubisavljević tek je operiran.

– Svi ostali su zdravi i spremni. Dobro, kako se bliži kraj polusezone, normalno je da ima malih rovitosti, ali svi su trenirali, svi su spremni za utakmicu. I za ovu i za sve one koje nas čekaju do kraja polusezone. Izabrat ćemo 11 koji su u najbolji za ono što nam treba, a imamo opcija i na klupi – miran je Jakirović.

Sergej Jakirović je sa suradnicima sve pripremio, ostaje da igrači te ideje provedu na terenu… Foto: Marko Prpić/PIXSELL

I to je taj njegov stil. Uvijek s obje noge na zemlji, bez euforije nakon pobjeda, bez nervoze nakon poraza, bez stresa uoči utakmice, koliko god važna bila. A ova je važna, jer sudaraju se izravni rivali za iskorak u Euopu.

– Može se reći da je ovo nekakav mini derbi. I nosi veliki naboj, ali svaka utakmica ga nosi. Protiv Lokomotive je najčešće bilo vrlo zanimljivo, sadržajno, to je momčad koju smatram legitimnim kandidatom za Europu. U kontinuitetu su tu, među prvih pet, i imaju više iskustva od nas, bez obzira što im je momčad prilično mlada. Znamo kako igraju, znamo što nas čeka, a ja se nadam da ćemo znati odgovoriti, da ćemo biti na nivou na kojem smo zadnjih mjesec dana – kazao je trener Gorice.

Analiza protivnika je odrađena, igrači znaju na koga i na što paziti. Međutim, puno je to lakše reći nego provesti na terenu.

– U zadnjim utakmicama iskočili Uzuni i Tolić, ali tu su i Sammir i Budimir, koji imaju toliko iskustva da jednim potezom mogu riješiti utakmicu, tu je i neugodni Kastrati… Ukratko, ofenzivna linija koja ti uvijek može stvoriti probleme. S druge strane, moramo biti oprezni i u prekidima, na njihove uigrane kombinacije, na Kolingera i Mersinaja – nabrajao je Jakirović, pa na kraju zaključio:

– Pripremit ćemo se, ali morat ćemo biti baš raspoloženi ako želimo nešto uzeti u Kranjčevićevoj. Zadnji put tamo smo ih dobili, daj Bože da opet bude tako!

Sastav za utakmicu, naravno, Jakir nije otkrio, a pogled sa strane nudi pretpostavku da će startnih 11 Gorice u petak u 19 sati izgledati ovako nekako:

Kahlina – Musa, Steenvoorden, Jovičić, Čabraja – Marina, Suk, Čanađija – Šroler, Lovrić – Ndiaye


Obavijest o štrajku 29.11.

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike