Prijava

Vaša prijava

Kadeti ŠK Polet najbolji na prvenstvu Hrvatske u ubrzanom šahu


30.11.-01.12.2019. Zagreb. Prvenstvo Hrvatske u ubrzanom šahu za kadete i kadetkinje. Adventski turnir za seniorke. Marta Trgovac (u sredini). Foto: ŠK Polet

Pojedinačno prvenstvo Hrvatske u ubrzanom šahu za kadete i kadetkinje odigrano je prošlog vikenda (30.11. – 01.12.2019.) u Zagrebu. Natjecalo se ukupno 156 najboljih kadeta i kadetkinja iz Hrvatske u 4 dobne kategorije, do 8, 10, 12 i 14 godina.

Marta Trgovac je u konkurenciji do 14 godina osvojila prvo mjesto ispred Eme Bevanda iz Đurđevca i Eve Mihaljević iz Garešnice. U konkurenciji kadeta do 8 godina prvo mjesto uvjerljivo je osvojio Gabrijel Šoštarić s 8 pobjeda i remijem s klupskim kolegom Dominikom Đurašinom, koji je osvojio drugo mjesto.

ŠK Polet je imao 11 predstavnika na ovom prvenstvu koji su uglavnom postigli očekivane rezultate. Mihael Matković osvojio je 5,5 boda, Nikola Kos i Vito Jurić po 5 bodova. Po prvi put na državnom prvenstvu igrali su Jakov Hranj koji je osvojio 4 boda, a Stjepan Horvačić i Damjan Trupčević osvojili su po 3 boda a igrali su u konkurenciji do 10 godina. U konkurenciji do 8 godina Maja Kos osvojila je 2 boda, a Larisa Živčec jedan bod.

Kadeti Poleta ponovo su pokazali da spadaju u sam vrh hrvatskog šaha. Osvojili su tri pehara, dva za prvo mjesto i jedan za drugo. Tri pehara osvojili su još samo kadeti ŠK Petar Sedlar-Pepe iz Kaštela Novog, ali slabijeg sjaja, po jedan za prvo, drugo i treće mjesto.

Tereza Dejanović druga

Adventski šahovski seniorski turnir za žene odigran je u Hotelu Palace u Zagrebu (01.prosinca), natjecalo se 16 šahistica. Borbu za prvo mjesto vodile su mlade igračice, koje su na kraju osvojile prva tri mjesta. Anamarija Radiković iz Đurđevca i kadetkinja Tereza Dejanović (ŠK Polet) su u sedam kola pobijedile sve svoje suparnice, a međusobno su remizirale te su osvojile po 6.5 bodova. Drugi kriterij po Buchholzu prevagnuo je na stranu Anamarije i njoj je pripalo prvo, a Terezi drugo mjesto. Treća je bila Petra Randić iz Garešnice s osvojenih 5 bodova. Na turniru su igrale još Poletove članice Mira Trgovac i Dora Jazbec, koje su osvojile po 2.5 boda.

Galerija fotografija