Prijava

Vaša prijava

Ugasili Dubravu u tri, četiri minute… Sjajni košarkaši opet pobjeđuju!


Prava neizvjesnost u ovoj je utakmici trajala, onako od oka, neke tri, četiri minute… Košarkaši Gorice od prve su sekunde izgledali kao da su na razini ili dvije višoj od one s koje dolazi protivnik u žutim dresovima, dečki iz Dubrave Furnira. Bilo je na samom otvaranju 2-2, uslijedila je gorička serija 16-0, do kraja četvrtine gosti su još samo jedanput provukli loptu kroz mrežicu, okončali tih deset minuta na pet poena… Gorica je imala 15 razlike i sve riješila.

– Naglašavao sam u razgovorima s igračima da je jako važno kako ćemo ući u utakmicu, da će sve ovisiti o intenzitetu i ritmu s kojim ćemo izaći na teren. Momci su to shvatili, znali su da je sve do njih, i odreagirali su na pravi način. Petorka koja je započela utakmicu zapravo je i odredila njezin tijek, sve je vrlo brzo bilo jasno – kaže trener Josip Sesar, koji je dobar dio utakmice mogao mirno promatrati s klupe.

Razlika je već u trećoj četvrtini otišla preko 30, Gorica je dominirala na svim razinama i na kraju došla do lake i sigurne pobjede. Završilo je 35 razlike (95-60), a dojam je da je moglo biti i 50, 60…

– Nije bila toliko bitna razlika. Znali smo da smo kvalitetniji od Dubrave, no ključno nam je bilo vratiti se pobjedama nakon dvije teške utakmice protiv Cibone i Zadra. Odigrali smo dobru utakmicu, svaki igrač koji je ušao dao je svoj doprinos, a meni je posebno važno što smo zadržali Dubravu na 60 poena. Defenzivno smo bili dobri, no veseli me što smo i napadački puno bolje izgledali nego u dosadašnjem dijelu sezonu – istaknuo je trener Sesar.

I nije ta Dubrava, da se ne bismo pogrešno shvatili, baš bezvezna momčad. Da, ušli su među premijerligaše tek nakon što se Cedevita odselila iz Hrvatske, kadar im nije impresivan, ali imaju tri pobjede ove sezone, u ovu su utakmicu ušli s dva vezana trijumfa, srušili su i Zabok, onaj koji je kolo ranije pobijedio Cibonu u gostima… No protiv Gorice je Dubrava izgledala kao – juniorska momčad. Nedoraslo.

Čak šestorica igrača Gorice otišla su na dvoznamenkasti broj koševa, od onih koji bili u ozbiljnoj rotaciji u tome nisu uspjeli samo Marko Petrović (6), Petar Babić (6) i Ante Mašić (bez koša). Ivan Majcunić ubacio je 16 i tome dodao četiri asistencije te po tri skoka i ukradene lopte, 16 je zabio i Mislav Brzoja, koji je uz to imao i osam skokova te pet asistencija, 14 je dodao Lovro Mazalin (šest asista i pet skokova), po 13 Milija Miković i Borna Kapusta, 11 kapetan Ivan Papac… Razigrana i raznovrsna Gorica.

Takva će trebati biti i sljedećeg vikenda, kad u grad dolazi Split. Jedna od tri momčadi koje su ove sezone uspjele pobijediti Goricu, velikan koji traže povratak na više razine i protivnik kojega Gorica može pobijediti.

– Počinje drugi dio sezone, ove godine igra se trokružno… Dolazi nam Split, koji je imao neke probleme na početku sezone, no sad se dižu, igraju sve bolje iz utakmice u utakmicu, i sigurno nas čeka jako težak izazov. Zato bih ovom prilikom pozvao i naše navijače, ljude iz ovoga grada, da dođu u što većem broju i da nas podrže – apelirao je Sesar.

I doista, nepobitna je činjenica da košarkaši Gorice nude puno više nego što to gorička publika prepoznaje. Sve te pobjede i sjajne partije, sva ta dobra košarka, igra se pred nezasluženo malo ljudi. I bilo bi zaista sjajno kad bi ljubitelji sporta u ovom gradu poslušali Sesara i dali šansu goričkoj košarci. Ona definitivno ima što za ponuditi. Split stiže u subotu u 17.30 sati…