Prijava

Vaša prijava

‘Ne razumijem zašto nam iz Belupa nisu ni čestitali na pobjedi…’


Nije se trener Sergej Jakirović do kraja želio složiti s tvrdnjom da je ono što je Gorica odigrala u prve 53 minute subotnjeg ogleda sa Slaven Belupom možda i najbolja predstava njegove momčadi otkad je prvoligaš, no u sam vrh sigurno spada. Kad u jednom poluvremenu učiniš protivnika gotovo smiješno nemoćnim, kad zabiješ dva gola i stvoriš još pet, šest velikih šansi, jasno je da se radi o izvedbi na itekako visokoj razini.

– Odigrali smo mi dosta dobrih utakmica u ovih godinu i pol dana, ali činjenica je da smo od prve sekunde pokazali da smo bolja momčad od Slaven Belupa – zadovoljno je konstatirao uvijek mirni trener Jakirović, koji ovoga puta nije mogao sakriti nemir.

Imao je za to dva razloga. Razlog prvi, nekorektnost, gotovo nepristojnost suparnika, zbog čega ostaje još više gorčine zbog nezasluženog poraza u srijedu u Kupu.

– U srijedu su nas uspjeli pobijediti, ali znamo svi kako je ta utakmica išla… I na tome smo im čestitali, za razliku od njih nakon ove utakmice. Mom stožeru nitko nije čestitao! Ne znam zašto je to tako, jer treba biti velik i u porazu. Ja svakom treneru uvijek čestitam nakon utakmice, poželim sreću, mislim da bi tako trebalo biti – logično je govorio Jakir.

Razlog drugi za nemir vezan je za ovu frazu “mom stožeru”. Njega na klupi na kraju utakmice nije bilo, sudac Vučković isključio ga je u 65. minuti. Revolveraški, odlučno, kao da je počinio kazneno djelo, a ne prigovorio…

– Tražio sam žuti karton zbog jednog starta, četvrti sudac javio je da bih trebao dobiti žuti, a glavni je dotrčao do mene i dao mi ga. Nisam stigao ni pitati je li to bio žuti, što se dogodilo, a on mi je rekao ‘hoćeš van?’ i izvadio mi crveni. Nisam doslovno stigao ni replicirati, kamoli izgovoriti ono što se navodi u zapisniku – čudio se Jakirović, ne želeći otkriti što je to zapisano u službenom izvješću.

– Vidjet ćete kad bude objavljeno… Ali to nema veze ni sa čim, pa trebalo bi mi 15 sekundi da sve to izgovorim. A toliko nisam ni bio tamo!

Srećom, Gorica je i bez trenera znala sačuvati vodstvo protiv jalovog protivnika, koji je zapravo jako, jako, jako dobro prošao u ova dva vezana gostovanja u našem gradu. Sretni prolazak u srijedu, pa izbjegavanje katastrofe u subotu…

– Moglo je već u prvom poluvremenu biti 4-0 ili 5-0, sve smo kontrolirali do te 53. minute, kad je Cherif dobio drugi žuti. Tu je Belupo pokazao nekakve naznake, igrao je bolje nego kad su bili kompletni, ali uspjeli smo se do kraja obraniti i apsolutno zasluženo slaviti – kaže Jakirović, kojeg ne brine posebno velik broj promašenih prilika.

– Uvijek ću potpisati da moja momčad stvara prilike, a hoće li zabiti… Realizacija nas je mučila u srijedu, ovoga puta nije bilo problema, ali sve je to dio sporta, svaka je utakmica priča za sebe. Važno mi je da su momci pokazali, po tko zna koji put, da imaju karakter i hrabrost, da su željni i dalje ponavljati sve ono što radimo ovih godinu i pol dana.

Tih godinu i pol dana, između ostalog, pripremao je Sergej sa suradnicima i jednog mladog igrača za velike izazove koji su, evo, došli. Krešo Krizmanić, 19-godišnji domaći dečko, stoper velike perspektive, povezao je tri utakmice u startnih 11, pri čemu je ova protiv Belupa pokazala da je na pravome putu.

– Krešu Krizmanića pripremali smo za ovo što se upravo događa. Znao sam da će doći dan kad će on debitirati i ustaliti se, a dosad je apsolutno opravdao povjerenje. Već sam isticao da je on budućnost ovoga kluba – kazao je trener, pa se okrenuo još jednom sve boljem mladom igraču, 20-godišnjem Hrvoju Babecu, koji je odigrao sjajnu utakmicu protiv Koprivničana.

– Babeca smo doveli iz treće lige, želio sam jednog mladog, razvojnog igrača u veznom redu, a on pokazuje da ima sve da izraste u jako dobrog igrača. Jako sam zadovoljan s obojicom, od prvog dana kad su počeli s nama trenirati – pohvalio je Jakir svoje klince za budućnost.

Nova prilika za njih dvojicu, ali i cijelu momčad, posljednja ove jeseni, stiže u petak od 18 sati. U grad stiže Inter iz Zaprešića, osokoljen domaćim bodom protiv Hajduka, ali Gorica će imati samo jedan cilj. Idemo na zimski predah s pobjedom…