Prijava

Vaša prijava

FOTO “Volim život” i kroz boćanje: Cijela Hrvatska okupila se u Hribaru


Dvorana OŠ Nikole Hribara u subotu ujutro ugostila je šest memorijalni turnir u boćanju osoba s invaliditetom Marijan Dobrinčić, cijeli događaj potrajao je sve do popodnevnih sati, a održao se u sklopu programa “Volim život”, kojim se u Velikoj Gorici od utorka obilježavao Međunarodni dan osoba s invaliditetom. Više od četrdeset natjecatelja iz cijele Hrvatske borilo se za pobjedu u četiri kategorije.

– Već šestu godinu imamo naš memorijalni turnir u spomen na Marijana Dobrinčića, našeg prvog boćara, a okupili su se klubovi iz cijele Hrvatske. S pratnjama i osobljem, ovdje je više od stotinu ljudi. Pula, Rijeka, Varaždin, Slavonski Brod, Požega, Đakovo, dva kluba iz Zagreba… Svi su se oni okupili u Velikoj Gorici, igralo se u četiri kategorije i sve protječe u sjajnom ozračju – rekao je Ivan Mazgar, predsjednik i trener u velikogoričkom klubu BKOS Marijan Dobrinčić.

Pravila su slična kao i u klasičnom boćanju, no naravno da su prilagođena.

– Igra se u dvorani, s kožnim boćama, ali pravila su gotovo ista. Prema stupnju invaliditeta se razvrstavaju po kategorijama, kako ne bi dolazilo do velikih razlika – objasnio je Mazgar.

Program “Volim život” završio je iste večeri, misom u crkvi NBDM-a, no svi sudionici ionako stalno ističu – brigu o osobama s invaliditetom moramo voditi svaki dan, razmišljati o njihovim potrebama treba svaki dan… I tek onda dolaze ovakve stvari, sportska natjecanja koja svim tim ljudima uljepšavaju život.