Prijava

Vaša prijava

KUD Gradići obilježio 40 godina postojanja


Koncertom “40 godina ponosa” KUD Gradići je u nedjelju napunio Društveni dom u svom mjestu te glazbom, pjesmama i plesovima iz svih krajeva Hrvatske proslavio svoju veliku obljetnicu. Osim aktivnih članova svih dobnih skupina, tom su se prilikom okupili i nekadašnji članovi, tamburaši i pjevačice.

“Društveni dom bio je doslovno prepun. Atmosfera je bila prekrasna i srca su nam ispunjena. Jako smo zadovoljni i odazivom i svime što se događalo na pozornici. Time smo zaokružili priču jer su sva događanja ove godine bila posvećena 40-oj obljetnici. Skoro sve generacije koje su željele, okupile su se sada i nastupile. Po prvi puta se okupilo i 17 starih taburaša, svi koji su imali vremena, volju i želju, a bio je to jedan prekrasan veliki tamburaški orkestar na sceni koji nas je oduševio, zajedno s malim tamburašima”, ispričala je ponosna predsjednica KUD-a Gradići Gordana Kovačić, koja je na čelu društva 19 godina, a njegova članica čak 31 godinu.

Sve što je publika vidjela rezultat je, napominje Kovačić, velike ljubavi prema folkloru, rada i truda, a onima koji su dugo u folkloru to postaje ‘način i stil života’.

Foto: Lidija Busija Boban Facebook KUD Gradići

“Ljudi koji su ’79. krenuli osnivati društvo, radili su to praktički iz ničega. Stvarali su instrumente i nošnje i ostavili u naslijeđe zaista bogat inventar. Njima, koji su svih tih ranijih godina bili na čelu društva, se želim posebno zahvaliti. Mi na tome gradimo priču dalje”, dodala je Kovačić i istaknula kako najviše ulažu u mlade te posebno daju na važnosti tim mlađim folklorašima: “Oni su budućnost svih naših društava”.

Nakon mimohoda za svetu Luciju, 15. prosinca, stotinjak članova KUD-a Gradići odlaze na kratak odmor, a nakon toga planiraju turneju u Crnu Goru i Albaniju.