Prijava

Vaša prijava

FOTO Krenuli radovi na projektu Aglomeracija Velika Gorica


Gradonačelnik Dražen Barišić sa svojim zamjenicima danas je obišao Mraclin u kojem je otvoreno prvo gradilište projekta Aglomeracija Velika Gorica. Riječ je o najvećem infrastrukturnom projektu u povijesti Turopolja, koji će biti sufinanciran u iznosu od 69 posto sredstvima Europske unije.

– Mi smo ovih dana potpisali sve ugovore. Tri ugovora na tri natječaja za tri LOT-a, kojima pokrivamo područje grada Velike Gorice gdje do sada nije bilo kanalizacije. Uskoro ćemo objaviti natječaj i odabrati izvođača za izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u vrijednosti 20-ta milijuna eura – istaknuo je gradonačelnik.

Vrijednost radova koji će biti izvedeni na području Donjeg Turopolja kreće se oko 200 milijuna kuna bez PDV-a.

– Postavit će se 74 kilometra novih cjevovoda i 29 precrpnih stanica. Bit će osigurano 2500 besplatnih priključaka domaćinstvima Donjeg Turopolja na kanalizacijsku mrežu. Nakon obavljenog posla uz izgradnju kanalizacijskog sustava, prionut ćemo rekonstrukciji prometnica na ovom području – dodao je gradonačelnik.

LOT 3 najveći je dio projekta Aglomeracije Velika Gorica. LOT 1 obuhvaća sjeverni dio gradskog područja, odnosno grad Veliku Goricu te naselja Lukavec i Veliku Mlaku, a LOT 2 područje Posavine.

– Želim zamoliti naše sugrađane za strpljenje narednih mjeseci pa i godina, jer živjet ćemo na jednom velikom gradilištu. Uskoro ćemo otvoriti i info telefon za građane kod nas u VG Vodoopskrbi. Oni će tu moći dobiti sve informacije vezane uz ovaj projekt. Radovi na LOT-u 3 trebali bi biti gotovi u roku od 36 mjeseci – istaknuo je Tomislav Jelisavac, predsjednik Uprave VG Vodoopskrbe.

Na javnom natječaju posao na izgradnji LOT-a 3 dobila je tvrtka Roco commerce iz Livna. Vlasnik tvrtke Zborko Badrov najavio je kako bi radovi mogli biti gotovi i prije zadanih rokova, s obzirom na infrastrukturu i iskustvo koje ova tvrtka ima u ovom poslu.

Galerija fotografija