Prijava

Vaša prijava

Za božićno čudo u obitelji Rinčić pobrinuli se dobri ljudi i Zagrebačka županija


Da u čuda treba vjerovati jer se ona stvarno događaju uvjerila se obitelj Rinčić. Dvije djevojčice, Lorena (8) i Iva (3,5) ujedinile su male ljude koji su činili sve kako bi za novi ciklus liječenja prikupili iznos od 390 tisuća kuna.

Rođene su s polineuropatijom nepoznatog porijekla, bolešću živaca i mišića koja se razvija uslijed nedostatka aksona na peronalnim živcima  i zbog toga ne mogu hodati. Dijagnoza koju imaju jedinstven je slučaj ne samo u Hrvatskoj, nego u cijeloj Europi.

Prošle su već nekoliko ciklusa terapija koje su pokazale sjajne rezultate. Lorena je uz pomoć hodalice napravila oko dvjesto, a Iva petsto koraka, no to nije sve. Prije nekoliko dana liječnik je potvrdio kako je Lorena po prvi put od rođenja osjetila živac kojim podiže stopala. Bilo je to prvo čudo, drugo je uslijedilo jučer.

Zagrebačka županija donirala je 200 tisuća kuna za humanitarnu akciju „Za naš korak – Lorena i Iva“, te time uz već prikupljena sredstva omogućila da djevojčice čim ranije krenu na terapije.

Sestre Lorena i Iva Rinčić, foto: Josip Škof

„Ivu i Lorenu čeka 20 tjedana terapije, a ja im od srca želim da budu učinkovite i da ove djevojčice čim prije same prohodaju“- poručio je  župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Emotivno je ova vijest odjeknula posvuda, a posebno u obitelji Rinčić, kako i ne bi, pred njihovim djevojčicama je prilika da samostalno prohodaju i imaju djetinjstvo bez ikakvih poteškoća.

„Pročitala sam i ne vjerujem, pa sam pročitala još jednom i suze su same krenule! Hvala od srca Zagrebačkoj županiji! Božićna čuda se ipak događaju!“ – napisala je na društvenim mrežama majka Marcela Rinčić nakon što je vidjela vijest na portalu večernji.hr.

 


Dodijeljene plakete "Zlatna kuna"