Prijava

Vaša prijava

Društvo žena Buševec Daliboru uljepšalo predstojeće blagdane


Članice Društva žena Buševec ponovno su se okupile oko jedne plemenite akcije. Odlučile su pomoći Daliboru Tačkoviću iz Rakitovca i obnoviti njegovu oronulu kuću u kojoj je živio bez vode. Predsjednica društva Lidija Rožić je s gospodinom Tačkovićem prvo obišla nadležne institucije: Centar za socijalnu skrb te Upravne odjele za društvene djelatnosti grada Velike Gorice i Zagrebačke županije gdje su podneseni zahtjevi i molbe. Sve to rezultiralo je time da je kuća dobila priključak vode, a Dalibor se upisao kao vlasnik.

U akciju se uključio i DVD Rakitovec i u suradnji s Mjesnim odborom Rakitovec srušio je staru drvenu kuću, nakon čega je krenula obnova zidane kuće. Neno Rožić pronašao dobre ljude koji su pomogli da se kuća obnovi. Dio starog materijala drvene kuće otkupio je anonimni pomagač, a novčana sredstva uložena su u daljnju obnovu nove. Društvo žena kupilo je prozore kuće od tvrtke Iličić Mont iz Mraclina, no demontaža, montaža i svi radovi bili su u trošku vlasnika tvrtke. Josip Cvetnić iz Mraclina u svojem trošku je napravio iskop do septičke jame, a vodoinstalateri Ivan Šaban i Franjo Buković iz Šiljakovine besplatno su napravili kućni vodovod. Materijal je kupio Centar za socijalnu skrb Velika Gorica. Pločice, lijepilo i fugir masu kupio je Upravni odjel za društvene djelatnosti Zagrebačke županije, a ostatak je nadoplatio Dalibor. Upravni odjel za društvene djelatnosti grada Velike Gorice platio je dio postavljanja pločica, a drugi dio Društvo žena Buševec. Laminat, lijepilo za pločice, kombinirana peć, sobna peć, tri plafonijere i ostali materijal potreban za obnovu trošak su osiguralo je Društvo.

Foto: Facebook/Društvo žena Buševec

Jedan luster donirala je Snježana Vlahovac. Udruga mladih općine Orle donirala je kuhinju, a preko Vesnice Kovačević anonimni dobročinitelj donirao je još jednu sobnu peć. Jedan krevet donacija je Anamarije Popovčić, madrac Ane Kovačević, a drugi krevet s madracem donacija je Ivana Kovačevića. Regal, fotelju i stolić za dnevnik boravak donirala je Melita Živoder. WC školjku, vodokotlić, stalak i umivaonik Katica Šafranko. Prijevoz određenog navedenog namještaja u svojem trošku obavila je Sanja Božurić, a preostalog Lidija i Neno Rožić te Đurđica Vučilovski. Završne radove napravio je gospodin Mile Šejić.

– Hvala svima! Hvala dobrim ljudima koji su se na bilo koji način uključili u ovu akciju i opet dokazali kako se s voljom, upornosti i zajedništvom sve može učiniti! Društvo žena Buševec posebno se zahvaljuje predsjednici bez čijeg truda, zalaganja, uloženog vremena, trčanja, borbe s papirima i razgovorima s donatorima ništa od ovog ne bi bilo riješeno – poručili su iz Društva žena Buševec.