Prijava

Vaša prijava

VIDEO Policija upozorava: Oprezno s pirotehnikom


Od danas pa do 1. siječnja dozvoljena je uporaba pirotehničkih sredstava druge i treće kategorije i to isključivo punoljetnim osobama. No, policija upozorava na odgovorno i oprezno rukovanje pirotehničkim sredstvima.

– Kod tragičnih događaja koji su posljedica neispravnog i nestručnog rukovanja pirotehničkim sredstvima, pirotehnika je uvijek sporedni krivac, dok je glavni krivac nažalost čovjek odnosno osoba koja rukuje tim sredstvima, a ukoliko je on ujedno i roditelj posljedice su još i veće – rekla je voditeljica Službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću Marija Goatti te istaknula kako policija već 26 godina provodi akciju Mir i dobro kojom nastoji podsjetiti građane na sigurno rukovanje i uporabu dozvoljenih pirotehničkih sredstava.

Građane su iz policije posebno upozorili da pirotehniku ne kupuju na ilegalnom tržištu jer ona nije adekvatno skladištena te se nerijetko drži u vlažnim prostorijama, pri korištenju improviziranih sredstava dolazi do rizičnih situacija nad kojima izostaje kontrole, a neaktiviranim pirotehničkim sredstvima se ne treba približavati, pomicati ih ili rastavljati, jer sve navedeno pridonosi povećanom riziku od mogućeg ozljeđivanja.

Voditelj Protueksplozijske službe Zlatko Sekačić upozorio je na teške posljedice koje može izazvati neoprezno i nestručno rukovanje pirotehničkim sredstvima, prvenstveno na lakše, ali i teške tjelesne ozljede te istaknuo da je, u cilju izbjegavanja neželjenih posljedica, najbolje da se građani pridržavaju zakonskih propisa, ali i samih uputa o načinu korištenja sredstava, koje se nalaze na pakiranju svakog od njih.

 


FOTO Štefanje na klizalištu i uporna mama

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike