Prijava

Vaša prijava

Kako je Luka Modrić u 12 godina došao od našeg Radnika do – povijesti


Luka Modrić dobio je još jedno veliko priznanje kao veliki nogometaš i sportaš. Cijenjeni nogometni časopis France Football izabrao je idealnu momčad minulog desetljeća, a među velikanima je i naš kapetan reprezentacije Luka Modrić!!! Nevjerojatan je to uspjeh omalenog, a tako velikog igrača.

U formaciji 4-3-3 Luka je u vezi uz Xavija Hernandeza i Andresa Iniestu, a napadači su Messi, C. Ronaldo i Neymar. Vratar je Iker Casillas, desno je Philipp Lahm, lijevo Marcelo, a stoperi Virgil van Dijk i Sergio Ramos. Kakva momčad! Četvorica Španjolaca, dvojica Brazilaca, po jedan Hrvat, Nijemac, Nizozemac, Argentinac i Portugalac. I, zanimljivo, niti jedan Francuz.

Pazite, ovo je idealna momčad svijeta za cijelo desetljeće! Koliko samo treba kontinuiteta i odličnih utakmica odigrati da se upadne među veličanstvene!? za ovakvo postignuće nije dovoljna samo jedna uspješna godina. Bravo Luka, majstore. Još jednom si zaslužan za pozitivnu pozornost svijeta prema Hrvatskoj i hvala ti na tome.

Kako vrijeme leti! Jer prošlo je već više od 12 godina kad je Luka igrao još za Dinamo na stadionu u Velikoj Gorici protiv Radnika i golom Eduarda u 55. minuti pobijedio 1-0 pred 5000 gledatelja. Za Dinamo igrali su tad Lončarić, Ćorluka, Pokrivač, Modrić, Carlos, Sammir, Schildenfeld, Eduardo, Drpić, Mamić, Vugrinec (Čale, Jertec, Tomić, Tadić, Mikić, Pandev, Vukojević), trener je bio Branko Ivanković.

Boje Radnika branili su Žufić, Pišković, Lučić, Prelec, Grlić, Čunčić, Mihalj, Perić, Cindrić, Čičmir, Poplatnik (Dražić, Bogović, Rus, Majdak, Bartulić, Pejić, Popović, Japec, Miro Paviša), predvođeni trenerom Andrejem Panadićem. Tko je tada mogao i pomisliti u kakve će visine odletjeti naš Luka Modrić?