Prijava

Vaša prijava

Svi igrači zdravi, ozlijeđen jedino trener! Dobra vijest za Goricu, loša za Bednju…


Ruka ruci, često i zagrljaj, uz onaj novogodišnji “sve najbolje”, pa tako valjda tridesetak puta. Igrači Gorice okupili su se dan nakon Tri kralja, vrijeme čestitanja je na izmaku, pa su se pojavili i oni koji su baš taj dan slavili Božić.

– Odakle vi ovdje, zašto niste slobodni? – čudio se predsjednik kluba Nenad Črnko na dolasku na stadion ugledavši Nemanju Ljubisavljevića i Aleksandra Jovičića.

Ali nema uzmaka, gotovo je s blagdanima, došlo je vrijeme za prolijevanje znoja. Igrači su dobili program koji su morali odrađivati u privatnom aranžmanu, jer pripreme su kratke, do prve utakmice, doma s Osijekom 2. veljače, samo je 25 dana. Prvog dana odrađivali su dečki testiranja, da struka ustanovi tko je došao u kakvom stanju, a onda se malo igrao i nogomet. Dojam je da su svi u jako dobrom stanju, da su odradili sve što je dogovoreno tijekom blagdana…

Nema ni ozljeda, to je posebno dobra vijest. Točnije, nema ih među igračima, jer nije baš da ozljeda nema uopće… Sa štakama se na pripremama pojavio kondicijski trener Marin Ivančić, noga je u gipsu, a ozljeda jako neugodna.

– Dan nakon zadnje utakmice na jesen igrao sam nogomet, nekako čudno zapeo za parket i napukla mi je kost u stopalu. Cijelo ovo vrijeme ležao sam doma i mogao sam uživati u blagdanskom televizijskom programu. Mislim da sam ‘Sam u kući’ pogledao četiri puta – okreće Marin na zafrkanciju, ali naravno da ga izluđuje život na štakama.

Ako je netko već morao biti ozlijeđen, najbolje da to bude trener…, primjetio je netko, ali takva konstatacija stoji samo iz goričke perspektive. Naime, 27-godišnji prednji vezni Marin Ivančić jedan je od najboljih igrača četvrtoligaša Bednje, koji se bori za ulazak u viši rang, ovo je za njih težak udarac. Bednjanska nogometna javnost je u očaju, češlja se tržište u potrazi za adekvatnom zamjenom, ali ne ide to baš tako lako…

Tržište češlja i Mindaugas Nikoličius, sportski direktor, zato ga još ni nema u Velikoj Gorici. Jednog igrača već je doveo, Litavac Paulius Golubickas (20) stigao je već na prvi trening i krenuo u rad s novim suigračima, koji bi trebao pomoći svojom hitrinom, okomitim nogometom u sredini terena, kakvog je Gorici znalo nedostajati u ovih sezonu i pol. Plavokosi mladić prvo je, ali sigurno ne i posljednje pojačanje, najave kažu da će Niko ovih dana dovršiti još neke poslove, da će dolaziti još novih igrača.

Priključio se drugog dana priprema i Kristijan Lovrić, najučinkovitiji igrač goričke jeseni, koji je dobio dan slobodno zbog djedova sprovoda, a posljednji će se priključiti Musa Muhamed, kojeg muči birokracija, borba s vizama… Bit će i odlazaka ovih dana, i to je prilično izvjesno, a najbliže mu je u ovom trenutku Matija Špičić. Dečko iz Mičevca nije mogao do previše minuta uz Marijana Čabraju, a karijeru bi trebao nastaviti u drugom hrvatskom prvoligašu. Za očekivati je i da će otpasti dio igrača koji su na probi, no sasvim je izvjesno da će prave konture momčadi biti poznate kad se vidi lista putnika za Medulin, na drugu fazu priprema.

Radi se žestoko, kao što je i trener Jakir najavio onim svojim “idemo odmah ful gas”, a tako i mora biti ako se želi ostvariti ovako visoke ciljeve. Otvoreno je Jakirović rekao kako želi osvojiti četvrto mjesto, prvo pred mikrofonima novinara, a zatim i pred svojim igračima. Još naglašenije, još ambicioznije.

Već u subotu u 13 sati igra se u prva utakmica, na terenu s umjetnom travnom na Gradskom stadionu gostovat će Lokomotiva, izravni rival u borbi za Europu, no ovoga puta oba će trenera u prvom redu željeti vidjeti kako im momčad stoji na početku priprema. Naravno, dresovi za proljeće dijele se već od prve sekunde prve utakmice, svatko će dobiti priliku pokazati što može, a stručni stožer će procijenjivati…

Najvažnije u svemu tome je, naravno, da ne bude muka s ozljedama. I da Marin Ivančić ostane jedini na “injured listi”.