Prijava

Vaša prijava

Godina počela pobjednički, nastavak slijedi u Draženovu domu


Samo četiri dana nakon što su sa stilom sredili Šibenku na svom parketu (99-80), košarkaši Gorice nastavljaju svoj pohod na mjesto među četiri najbolje momčadi u državi. U subotu je na rasporedu gostovanje kod Hermes Analitice, posljednje momčadi na ljestvici, koja je u 14 utakmica doživjela 13 poraza, uz samo jednu pobjedu. Predstava kakvu su momčad Josipa Sesara pružila protiv Šibenke bila bi i više nego dovoljna za pobjedu protiv “fenjeraša”.

– Čestitke momcima na sjajnom otvaranju 2020. godine. Mislim da smo kontrolirali utakmicu protiv Šibenke od početka do kraja, iako smo se malo mučili u prve dvije četvrtine. Međutim, kako je utakmica odmicala, mi smo rasli i na kraju zasluženo pobijedili – vratio se na prvu pobjedu u novoj godini trener Sesar.

Impresivnu partiju odigrao je u toj utakmici Ivan Vučić, koji je u nepunih 17 minuta na parketu ubacio 23 koša, uz četiri asistencije i tri skoka. Još važnije, Gorica je i ovoga puta igrala kao momčad, s petoricom igrača koji su otišli na dvoznamenkasti broj koševa. Milija Miković ubacio je 11, Lovro Mazalin 12, dok su po 14 dodali Ivan Majcunić i Mislav Brzoja.

– Šibenka je dobra, s novim trenerom igraju puno brže i dobro su se držali u prvom poluvremenu, ali u nastavku je presudila naša širina. Kad smo zatvorili njihov vanjski šut, razlika je samo rasla – kazao je Brzoja u osvrtu na pobjedu protiv Šibenčana, desetu goričku ove sezone.

Neće trener Sesar dopustiti opuštanje ni ovoga puta, uoči sudara s Hermes Analiticom. Svaka utakmica je potencijalna “nagazna mina”, svaki protivnik može biti opasan ako mu se to dopusti, no dojam je kako su Goričani nakon ovih kratkih priprema u blagdanskoj pauzi napravili dodatni iskorak. Vučić više nema problema s ozljedom koja ga je mučila, zdravi i spremni su i Petrović i Papac, novi igrač Ante Gospić sve se bolje uklapa u sastav i sustav…

U ovom trenutku sve izgleda ružičasto, Gorica i dalje drži treću poziciju na tablici, a nova pobjeda samo bi dodatno podigla samopouzdanje. Protiv Hermesa se igra u subotu u 15 sati u KC Dražen Petrović.