Prijava

Vaša prijava

Čudesni Mazalin utrpao 43 koša: ‘Preporodio sam se u Gorici sa Sesarom’


Zadovoljan sam igrom i pobjedom. Trebalo je vremena da uspostavimo naš način igre, što je domaćin odlično kažnjavao. Ipak, u drugom poluvremenu došla je do izražaja razlika u kvaliteti i čestitam svojim igračima na pobjedi, rekao je trener Josip Sesar nakon što su košarkaši Gorice sredili Hermes Analiticu u gostima s uvjerljivih 117-82.

U subotu ujutro stigla je tužna vijest o smrti klupskog trenera Silvija Jenkača, a navečer je utakmica počela minutom šutnje njemu u čast. Goričani su ritam lovili prvih desetak i nešto minuta, no već do poluvremena bili su na 15 koševa viška. I povratka više nije bilo. Razlika je do kraja stalno rasla, da bi na kraju završilo s tih plus 35…

I ponovno je Gorica igrala momčadski, raznovrsno, opet je nekoliko igrača bilo raspoloženo. Mislav Brzoja ubacio je 14, Borna Kapusta i Ivan Majcunić po 11, Petar Babić deset… Međutim, jedan igrač ovoga puta ukrao je show. I potpuno izdominirao. Lovro Mazalin, 22-godišnjak koji je kod Sesara u Goricu došao oživjeti karijeru, vratiti se na pravi put, u tome je i uspio. Hermesu je, konkretno, zabio 43 koša u 28 minuta!

– Kad sam bio klinac, za Petrinju sam jedanput zabio 81 koš, ali tad sam baš bio dijete. Za reprezentaciju sam na Eurobasketu U-16 u Ukrajini zabio 44 protiv Turske, ali ova 43 koša definitivno su mi seniorski rekord. I osjećaj je jako, jako dobar… – javio se odlično raspoloženi Mazalin.

Uz impresivna 43 koša (šut 18-21, trice 3-3), statističke kategorije Lovro je popunio i sa sedam skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte, pa je na kraju valorizacija bila čudesnih 53!

– Uvijek u utakmicu uđeš sa željom da budeš što agresivniji na obje strane terena, a tako je bilo i ovoga puta. I onda zabiješ dva, tri lagana koša, dobiješ samopouzdanje, a nakon toga sve nekako ide svojim ritmom. Pogađao sam iz vana, s unutarnjih pozicija, iz tranzicije… Ma na sve moguće načine. Na kraju su mi i dečki iz Hermesa dolazili čestitati – smješka se Lovro s razlogom.

Kad se sjetimo Mazalina u trenucima kad je došao, i to nakon loše epizode u sarajevskim Sparsima, sve ovo djeluje gotovo nestvarno. Napredak je nevjerojatan, govor tijela potpuno drukčiji, a posljedično je drukčiji i učinak na parketu. Drukčiji, odnosno neusporedivo bolji.

– Uloga trenera Sesara jako je važna, vjerojatno i najvažnija u svemu ovome. U njega sam kao trenera imao najviše povjerenja, a i on je od početka pokazivao da ima veliku vjeru u mene. I zato smo valjda toliko dobar spoj. Sesar nije samo vrhunski trener, iznimno talentiran, nego je i sjajan psiholog. Sa svakim igračem drukčije komunicira, svakome pristupa na poseban način, a tako je i do mene uspio doprijeti. Imamo jako dobru komunikaciju, shvatio sam odmah da se čovjeka s takvim igračkim iskustvom i trenerskim kvalitetama isplati slušati, upijati svaki njegov savjet – kaže Mazalin.

Cjelokupna hrvatska javnost ima se razloga veseliti što se jedan veliki talent vraća na ovakav način, nama u Velikoj Gorici može biti posebno drago što se to događa upravo ovdje, kod nas, a na kraju će od svega imati i hrvatska i gorička košarka. Koja, usput rečeno, sjajno izgleda ove sezone. Gorica je na omjeru 11-4, puše za vratom Ciboni i Zadru, drži se ispred Splita…

– Ne bih rekao da je to rezultat iznad očekivanja. Kad sam prošle sezone došao, teško mi je bilo predviđati koliko možemo, ali uoči ove sezone sam znao da ćemo sa svima moći igrati, da ćemo biti jako dobri. Evo, izgubili smo po jednom od Cibone i Zadra te dvaput od Splita, s tim da smo bili blizu u obje utakmice sa Splitom, u ovoj jednoj sa Zadrom… Kad se još malo bolje prilagodimo na ritam i agresivnost klubova iz ABA lige, koji ipak dolaze s više razine, uvjeren sam da ćemo u utakmicama protiv njih biti još bolji, još konkurentniji – kazao je Mazalin.

Rekord je oborio, postavio novi, ali rekordi i postoje zato da bi ih se uvijek iznova moglo rušiti. Prva prilika stići će već u subotu, kad u Velikoj Gorici gostuje Sonik Puntamika. Iako, naravno da će i njemu i svima oko njega biti puno važnije i dalje skupljati pobjede. A koševi će, očito, doći…