Prijava

Vaša prijava

Pehar u vitrinama, Lovrić opet u formi, Gorica spremna za novi početak!


Punih 11 dana trajala je medulinska avantura nogometaša Gorice, toliko dugo uživali su u istarskoj klimi, trenirali, igrali i izgrađivali još snažniji momčadski duh. I za kraj, kao naručena, došla je pobjeda u finalu Arena kupa. Dobro, ne treba od toga raditi nekakvu euforiju, daleko od toga, pogotovo uzme li se u obzir činjenica da su Goričani u finalu završili dogovorom, ali lijepo je bilo podignuti onaj neobično veliki pehar, proslaviti pobjedu, okruniti na taj način jedan uspješan pripremni period.

U finalu je pao zaprešićki Inter, završilo je 1-0, a gol odluke djelo je Kristijana Lovrića. Istog onog momka koji je tijekom cijele 2019. godine nosio goričke ambicije, namještao i zabijao ključne golove, igrača koji je trenutačno najveći kapital u svlačionici kojom dirigira Sergej Jakirović. I zato je bilo posebno lijepo vidjeti da se Lovrić vratio u ritam, iz kojega ga je na početku priprema izbacila ozljeda, da je opet razigran i raspucan, opasan i aktivan.

– Dobro se osjećaj, ništa me više ne boli, a i općenito mi se čini da smo u dosta dobrom stanju. Bilo je naporno, tako i mora biti u ovom dijelu priprema, ali sve smo odradili i to je najvažnije. Siguran sam da ćemo početak proljetnog dijela prvenstva dočekati potpuno spremni – kaže Lovrić, koji je protiv Intera imao priliku zabiti i drugi gol, iz penala, no poskliznuo se taman u trenutku udarca.

– Eto, dogodi se. Želio sam uzeti malo kraći zalet, baš zato da mi se ne bi dogodilo da prokližem, pa sam ušao u udarac malo labavije. Šteta samo što Hamad nije zabio nakon toga – govori Kiki.

Nije, naravno, sve do Lovrića, jer činjenica je da je Gorica na Arena kupu izgledala dobro, vrlo pristojno posloženo, čak i neobično dobro za ovu fazu priprema i za ovu količinu rotacija za kojom je posezao trener Jakir. Šansu su dobili svi, i to otprilike jednaku, neki su se izborili i nametnuli, drugi baš i nisu, ali tako to ide na pripremama. Dresovi za Osijek u trenerovoj glavi velikim su dijelom vjerojatno već podijeljeni, no ne treba zaboraviti ni na detalj koji kaže da prijelazni rok traje sve do 15. veljače. I da su moguća i nova pojačanja. Iako…

– Iskreno, ako Lovrić ostane, mislim da nam ništa više ne fali. Otišao je Marina, ali imamo tu mladog Hrvoja Babeca, koji se nameće, radi jako dobro… Ali rekao bih da smo svi radili jako dobro i vjerujem da na proljeće u ovakvom sastavu možemo biti i bolji nego što smo bili jesenas – vjeruje kapetan Kristijan Kahlina.

Nakon povratka iz Medulina momčad je dobila dva slobodna dana, neophodna za predah i “resetiranje” uoči posljednjih priprema za Osijek. U srijedu su na rasporedu dva treninga, u četvrtak, petak i subotu po jedan, bit će to pet posljednjih treninga u kojima će se glancati posljednji detalji za sudar koji je na rasporedu u nedjelju u 17.30 sati.

– Čeka nas jedna jako zanimljiva polusezona. Cilj ostaje isti kao i na početku sezone, izboriti nastup u Europi. S kojeg mjesta? Što više, to bolje. Trenutačno smo peti, najmanje što želimo je tu i ostati, iako vidimo da i svi druge rade, pojačavaju se, ali i mi smo na tom segmentu radili – kaže Matija Dvorneković, odlaskom Matije Špičića u Varaždin najstariji igrač u goričkoj svlačionici.

Nova imena u goričkom kadru su litavska “desetka” Paulius Golubickas, goričko dijete Dario Špikić, kao i dvojica igrača koja su se nametnula kroz probu, Gojko Gadže i Lion Cahani. Njih dvojica možda završe i negdje na posudbi, ali možda i ostanu u kadru…

– Svi su oni pokazali kvalitete, naznačili da će nam biti od velike pomoći. Mladi su igrači, gladni uspjeha i vrijedni pažnje, čini mi se da će nam u budućnosti svi biti vrlo značajni, da će nam donijeti puno toga – procjenjuje Kristijan Lovrić.

Brojimo, dakle, sitno. Posljednju utakmicu u prvenstvu Goričani su odigrali 13. prosinca s Interom (1-1), sljedeća će doći 50 dana poslije. Polovica je iskorištena za odmor, polovica za pripreme, a to bi trebala biti dobitna kombinacija. Pred momčadi su ogromni izazovi, moćni rivali, ali straha nema. Kao što ga u ovoj momčadi nikad nije ni bilo. Već sad djeluju spremni, isplatit će se doći ih vidjeti koliko moguću već ove nedjelje…