Prijava

Vaša prijava

Blistali, potonuli, pa ipak pobijedili: Ako treba, mogu oni i dramatično…


Neobičnu utakmicu odigrali su košarkaši Gorice u petak poslijepodne, neobično važnu pobjedu izborili su u sudaru s Vrijednosnicama Osijek. Otišli su na kraju preko “stotke”, jer završilo je 102-90, ali i udaljili od sebe izravnog konkurenta u borbi za jedno od prva četiri mjesta na tablici, koje donosi prednost domaćeg terena u doigravanju. Doduše, Gorica je već neko vrijeme na trećemu mjestu, iza Zadra i Cibone, ispred Splita i Osječana, nije isključeno da će tu i ostati, no i broj četiri puno bi donio uoči doigravanja…

No puno se još ima za igrati, odigrano je 17, a odigrat će se još 16 kola. I zato treba ići korak po korak. Kao što su Goričani i učinili ovoga puta. Osijek je došao s vrlo opasnim sastavom, počevši od Lovre Bašića, preko Antonija Jordana i Lovre Buljevića, sve do bivšeg igrača Cibone i Cedevite Andrije Ćorića i Amerikanca Darlinga. Međutim, svi su oni, redom ozbiljni igrači, na otvaranju utakmice izgledali kao da su u potpunom neredu! Sijevalo je sa svih strana, Gorica je zabila 32 koša i ostavila protivnika na -14 nakon uvodnih deset minuta.

Nastavilo se u sličnom ritmu i do polovice druge četvrtine, pa je Gorica u jednom trenutku imala i 19 koševa prednosti. Međutim, Osječani su tad odlučili da je toga dosta… Za samo tri i pol minute kreirali su seriju 13-0 i potpuno se vratili u utakmicu. Minutu prije kraja poluvremena bili su na samo dva koša zaostatka, da bi na odmor Gorica otišla s pet razlike (58-53).

Propadanje se nastavilo i u trećoj dionici, kad je Osijek prvo preuzeo vodstvo, a onda ga i učinio itekako ozbiljnim i opipljivim. U jednom trenutku vodili su gosti 74-67, a onda se ukazao – Tim Osolnik. Slovenac, novi igrač u Gorici, vjerojatno i posljednje pojačanje za ovu sezonu. Da doista i jest pojačanje pokazao je svojim ulaskom, jer osim dvije trice donio je i novu dozu agresivnosti. Otišli su Osječani na sedam koševa razlike i u zadnjoj četvrtini (81-74), no tad se konačno na parket vratila Gorica iz prve četvrtine.

Prvo serijom 10-0, a zatim i povratkom konstante u igru, Goričani su otišli na velikih 12 razlike (97-85) dvije i pol minute prije kraja, što je označilo i kraj ozbiljnih ambicija gostiju.

– Nakon dobrog otvaranja, u kojem smo stvarno izdominirali, pogađali sve živo, moralo je doći i do perioda bez pogođenog šuta. Međutim, zabrinuo me loš odgovor u obrani, jer trebali smo puno bolje reagirati u trenutku kad smo imali 20 razlike – kazao je trener Josip Sesar.

Raspoloženja su se mijenjala u ovoj utakmici svaki čas, potrošeno je puno emocija, ali važno je da je završilo onako kako smo priželjkivali.

– Da, na kraju smo, unatoč tom propadanju u dvije četvrtine, odigrali zrelo. Uspjeli smo se konsolidirati, a mali Tim nam je donio agresivnost na poziciji playa. Trebalo nam je vremena da se vratimo u svoj ritam, to smo uspjeli krajem treće četvtine i mirno smo utakmicu priveli kraju – analizirao je Sesar.

Goričke strijelce ovoga puta predvodio je Lovro Mazalin, koji je sa 17 koševa i 11 skokova došao do double-double učinka, a pratili su ga Borna Kapusta i Ante Mašić sa po 16 poena. Dvocifreni su bili još i Ante Gospić s 11 i Ivan Vučić s deset, po devet su ubacili Ivan Papac i Mislav Brzoja, osam novak Tim Oslnik… Tako to radi Sesarova Gorica, raznovrsno i učinkovito. Ponekad, eto, i dramatično, ali to je ljepota loptanja među obručima…

Novi težak i velik izazov slijedi već u subotu, kad Gorica gostuje kod opasnog Zaboka, zatim Škrljevo stiže u Goricu, a onda Gorice ide Ciboni.