Prijava

Vaša prijava

Među 57 momčadi i Goričani: Odbojka kao rekreacija vodi sve do Umaga


Proteklog vikenda u Umagu se održao 12. Umag Open, najveći rekreativni odbojkaški turnir u ovom dijelu Europe. Turnir je međunarodnog karaktera, već dobro prepoznat u regiji, sa sudionicima iz pet zemalja: Italije, Slovenije, Srbije, BiH i, naravno, Hrvatske. Da se među 57 momčadi nađe predstavnik Velike Gorice pobrinula se naša rekreativna ekipa pod nazivom Goričani – OK Gorica, okupljena oko novoizgrađenih terena za odbojku na pijesku, a mahom ponikla u našem jedinom muškom odbojkaškom klubu OK Gorica, s kojim često spariraju i iskustvom pomažu mladim nadama kluba.

Goričani su prezentirali vrlo dobru odbojku, no ždrijeb im nije išao na ruku, tako da su ispali u skupini od budućih finalista turnira (vrlo ozbiljnih ekipa, aktivnih sudionika slovenske 2. lige). Glavne nagrade su pokupili Slovenci, ŠD HIT Nova Gorica prvo mjesto, a Papagaji Vransko (SLO) i Špricer Team Maribor (SLO) raspodijelili su drugo i treće mjesto. To nije previše ni čudno, s obzirom na to da je rekreativni sport u susjednoj državi očito na dosta višoj razini nego kod nas. Vidljivo je to i po tome što je većina prijavljenih ekipa bila upravo iz Slovenije.

Ove godine bilo je to, kako kažu Goričani, “iskušavanje terena”, a već se kuju planovi za sljedeće izdanje turnira, gdje naši rekreativci najavljuju konkretnije rezultate, priželjkujući priključenje i ženske ekipe. U svakom slučaju, ovo je bio lijep korak za prezentaciju i rast rekreativne odbojke u Velikoj Gorici, te se nadamo nastavku sličnih akcija.

– Naravno, sve to nije moguće postići bez sponzora, stoga posebno zahvaljujemo Odbojkaškom Klubu Gorica, te već dobro poznatim podržavateljima raznih sportskih aktivnosti u gradu, CB Scotch, CB Passage, CB Alkar, isto kao i KSU d.o.o. te teniskom klubu iTeam. Za sljedeću godinu nadamo se aktivnijem uključenju Grada Velike Gorice, da se između ostalog i ovako promiče rekreativni sport u gradu. U svakom slučaju, hvala svima koji su nesebično pomogli da odbojka u Velikoj Gorici i na ovaj način raste i ima svoga predstavnika na ovom respektabilnom turniru – poručili su dečki.