Prijava

Vaša prijava

Jelačić počeo pripreme za očuvanje jesenske titule prvaka


Stihovi jedne pjesme idu otprilike ovako:..proljeće je proljeće a u meni nemir..itd. U tom stilu bilo je u subotu 1. veljače na igralištu u Vukovini. Članovi Uprave domicilnog Jelačića već od ranog jutra vrijedno su “šljakali” u i oko svojeg nogometnog doma. Nevjerojatno vrijeme išlo im je na ruku jer normalno bi bilo da su morali čistiti snijeg a ne skidati veste da se ne pregriju. Sat prije podneva okupili su se i igrači te trener Stiven Žitnik pa krenuli na prvi ovogodišnji trening.

Foto: Mato Paviša

Prije toga u klupskim prostorijama pozdravili su ih predsjednik Saša Matejčić, desna ruka mu i prvi suradnik Ivica Burić, predstavnik momčadi Jadranko Lucin i drugi članovi ambiciozne Uprave. Govorio je i kapetan momčadi vukovinski Totti-Joža Matejčić a poduži monolog imao je stari lisac i strateg Stiven Žitnik.

Foto: Mato Paviša

Mnogo toga već smo napisali u najavi početka priprema. Od novosti mora se još naglasiti da je odlični mladi vezni a omaleni Argentinac Roman Galinsky otišao u Njemačku u pokušaju pronalaska prosperiteta svoje karijere. Dokumenti su još u Jelačiću i sve je otvoreno što se ovog ambicioznog dečka tiče. U prostorijama Jelačića pozdravio je prisutne i legendarni Tomislav Pedišić. Novost je njegovo ustoličenje na poziciju voditelja škole. Otkrio je Pedišić da dovodi u školu jednog donedavno prvoligaškog igrača. Zamoljeni smo da još ne objavimo ime a znate onu “veži konja gdje ti gazda kaže”. Uskoro planiramo razgovor s Pedišićem a možda se priključi i dotični gospodin pa to neće biti “sudar” jedan na jedan već dva kontra jednog.

Spomenuo je Tomislav i vjerojatan odlazak krajem mjeseca dvaju selekcija škole nogometa u goste Orijentu u Rijeku. Dopisnik City portala se tome veseli jer je ne tako davno bio u pisanom kontaktu s ljudima iz Orijenta u kojem su svojevremeno djelovali trener Ivan Đalma Marković i naša turopoljska legenda Željko Plepelić Beli. Bilo je lijepo saznati da spomenuta dvojica nisu zaboravljeni ni u Rijeci.

Foto: Mato Paviša