Prijava

Vaša prijava

Fašničkom trkom u petak počinje Turopoljski fašnik


“Ne trči zabadava, trči za krafne” ovogodišnji je slogan fašničke trke, kojom će u petak i službeno započeti fašničko vrijeme u našem gradu. Utrka počinje u 11 sati ispred Muzeja Turopolja, a za sudionike je besplatna.

– Osim trkačkih sposobnosti i vještina natjecatelji će imati prilike pokazati i one ‘detektivske’. Glavni cilj trke bit će pronaći tri fašničke krafne s prikazom maskota koje će biti sakrivene po cijelom parku, a koje natjecatelji moraju pronaći i s njima utrčati u cilj. Ovisno o vremenu ulaska u cilj određuju se prva tri mjesta za koja natjecatelji dobivaju simbolične nagrade – najavili su iz Turističke zajednice koja, uz Grad Veliku Goricu i Maraton klub Velika Gorica i organizira ovu utrku.

I ovoga puta, fašnička trka će imati humanitarni karakter, a sredstvima će kupiti sportsku opremu Judo klubu osoba s invaliditetom Fuji. U utrci mogu sudjelovati svi željni zabave, neovisno o godinama i starosti. Jedini uvjet za sudjelovanje je da natjecatelji na sebi moraju imati neki fašnički rekvizit. Prijave za utrku počinju u 10 sati ispred ispred Turističkog informativnog centra.