Prijava

Vaša prijava

Sv. Pavao tema Matičinog četvrtka


Ogranak Matice hrvatske u Velikoj Gorici priprema za 245. Matičin četvrtak predavanje “Sv. Pavao, mljetski brodolomac”, a o toj temi će govoriti prof. dr. sc. Jozo Marević, filolog, leksikograf, prevoditelj, urednik, recenzent i konzultant u međunarodnim projektima.

S grupom povijesnih istinoljubaca iz Hrvatske i svijeta Marević je organizirao i vodio tri međunarodna znanstvena simpozija o Bleiburgu i križnim putovima te kao moderator i urednik priredio tri knjige – zbornike radova sa svakog od tih simpozija. Član je, među ostalima, Svjetske asocijacije kibernetičara, Društva hrvatskih klasičnih filologa, Akademije odgojnih znanosti Hrvatske, Svjetske asocijacije esperantista UEA u Rotterdamu. Član je Udruge sv. Pavla – mljetskog brodolomca. Utemeljitelj je i član te prvi predsjednik Novljanskog akademskog društva.

– Godine 1998. nagrađen je nagradom “Mate Ujević” Leksikografskog zavoda te državnom nagradom za znanost iz područja humanističkih znanosti. Obje nagrade za leksikografsko djelo “Hrvatsko-latinski enciklopedijski rječnik”, prvi takav u povijesti Hrvata, kao najbolje i najuspjelije leksikografsko djelo u 1997. godini. Za “Latinsko-hrvatski enciklopedijski rječnik” dobio je 2001. godine godišnju nagradu za znanost Dubrovačko-neretvanske županije. Pripremio je i Osmojezični medicinski enciklopedijski rječnik, 2016., prvi takav u svijetu – ističu iz Matice hrvatske te pozivaju na njegovo predavanje sutra u 19 sati u Muzeju Turopolja.


UPISI U “GRUPU ZA BUDUĆE PRVAŠIĆE” – U PRIJEPODNEVNIM TERMINIMA