Prijava

Vaša prijava

Zwolinski: Hvala svima, volio bih da se s Goricom opet sretnem u Europi!


Dok su njegovi dojučerašnji suigrači odrađivali posljednje pripreme za gostovanje kod Dinama, Łukasz Zwoliński odrađivao je posljednje pripreme za rastanak. Poljski napadač, koji je u posljednju sezonu i pol odigrao 54 utakmice i zabio 23 gola za Goricu, u nedjelju ujutro će sjesti u auto sa suprugom Inez i psom Kobejem te posljednji put mahnuti gradu koji mu je od lipnja 2018. bio dom.

– Bilo mi je ovo prvo iskustvo u inozemstvu, izvan moje domovine, a na kraju je ispalo kao veliko, ogromno pozitivno iskustvo. Svi u klubu i oko njega od prvog su se dana brinuli o meni, zato sam se i adaptirao toliko brzo. Brzo sam ‘kliknuo’ sa suigračima i ljudima koji rade u klubu, a to mi je puno pomoglo, u takvom se okruženju puno lakše fokusirati na nogomet, na teren, i davati sve od sebe – kaže Zwoliński na rastanku.

Tijekom goričke ere stigao je završiti fakultet, poljsku verziju našeg Kineziološkog fakulteta, stigao se i oženiti, a stigao je i naučiti hrvatski jezik. Radio je s profesoricom, sjajno napredovao, no odsad će mu hrvatski koristiti samo u komunikaciji s bivšim kapetanom Hajduka Marijom Maločom, stožernim igračem obrane Lechije iz Gdanjska.

Sjajnu prošlu sezonu odigrao je Zwole za Goricu, sve do kraja je ganjao i titulu prvog strijelca lige.

– Početak moje goričke priče bio je nevjerojatan. Igrao sam na visokoj razini, a zauvijek ću pamtiti prva dva gola koja sam zabio protiv Belupa u prvoj domaćoj utakmici u prvoj ligi. To je bio nevjerojatan osjećaj. Ali cijelo je ovo razdoblje u Gorici za mene bilo sjajno, bio sam najbolji strijelac među strancima u HNL-u, a pritom sam srušio i vlastiti rekord. U Poljskoj sam u jednoj sezoni zabio 12 golova, a ovdje 14. I po tome ću pamtiti Goricu – kaže Łukasz.

Prigodno za jedan prijateljski rastanak, želio je i zahvaliti svima…

– Želio bih zahvaliti svim ljudima iz kluba, posebno trenerima. Vjerovali su u mene, dali mi priliku, pomogli mi da postanem bolji igrač. Naravno, ništa od ovoga što sam napravio u Gorici ne bih mogao bez suigrača, zato njima ide posebna zahvala. Bez njih ni ja ne bih bio ovdje gdje sam sad. Hvala i navijačima što su u svakoj utakmici bili uz nas, osjećao sam njihovu podršku na svakom koraku – kazao je Zwole.

Njegov novi klub jedan je od najvećih u Poljskoj.

– Lechia Gdanjsk je velik klub, a prošlu sezonu završili su na trećemu mjestu. Klub je sjajno posložen, ima prekrasan stadion, velik broj navijača, dobre igrače i trenere. Vjerujem da ću napraviti novi iskorak u karijeri, sretan sam zbog svega što me čeka. Jedva čekam prvi trening – ambiciozan je sad već bivši napadač Gorice.

Ambiciozna je i Gorica, možda neki novi susret nije nemoguć.

– Bit ću veliki navijač Gorice, nadam se da ćemo se sresti negdje u europskim natjecanjima – poželio je Łukasz Zwoliński.

S karijerom navijača Gorice počinje od nedjelje i Dinama, a sportski direktor Niko i njegovi suradnici već rade na dovođenju novog napadača. Jer, Cherif je u ovom trenutku sam…