Nogometni klub Mraclin održao je protekle subote u Društvenom domu u Mraclinu 88. redovnu Skupštinu kluba koja je ujedno bila izbornog karaktera. Nakon uvoda i prihvaćenih izvještaja za proteklo razdoblje – trenerska, financijsko i izvješće o radu, članovi kluba prionuli su izboru novog predsjedništva, te Izvršnog i Upravnog odbora kluba.

Jednoglasnom odlukom na mjesto predsjednika kluba izabran je Goran Vukašinec koji je i prethodne četiri godine uspješno obnašao spomenutu dužnost, dok su na funkciju dva dopredsjednika izabrani Luka Cvetnić i Matija Kos. Dužnost blagajnika i nadalje će biti u rukama Marka Kosa, a novi tajnik je Otto Babić. Svi prije navedeni po funkcijama osim tajnika čine Izvršni odbor gdje im je priključen Miroslav Iličić. Također je izabran Upravni odbor koji ima 19 članova te Disciplinska komisija i Nadzorni odbor sa po 3 člana.

Posebnu zahvalu predsjednik Goran Vukašinec uručio je ekonomu kluba Mariju Tandariću – Bubiju za požrtvovan rad kako na dva terena Grabe tako i prostorijama dvaju sportskih objekata uz igrališta – zasluženo što su potvrdili gromoglasnim pljeskom najveći korisnici, igrači i treneri svih selekcija.

Plan rada za tekuću godinu iznimno je obuhvatan što se odnosi na natjecateljski dio, prioritet je izboriti rang više, to jest Jedinstvenu županijsku ligu. Što se pak odnosi na infrastrukturu, prema planu slijedi i obnova krovišta sportskog doma na Staroj grabi, koje je u jako lošem stanju. Skinut će se staro krovište, novo pak treba podići gdje je u planu ispod potkrovlja napraviti vježbalište za sve selekcije u slučaju lošeg vremena. Ambicije su velike i realne. Skupštini su uz nazočne članove nazočili predstavnici mjesnih Udruga (KUD Dučec, DVD Mraclin, Udruga umirovljenika UVDR), nogometnih klubova HNK Gorice, Bune, Turopolja i Bana Jelačića iz Vukovine. Predsjednik Mjesnog odbora Tihomir Hubak je naglasio da ima suglasnost gradskih struktura za navedene radove.

Skupštini su se na kraju obratili uz riječi podrške u njihovom radu Dalibor Meić iz NS Velike Gorice, predsjednik velikogoričke Zajednice športskih udruga Goran Kovačić, dogradonačelnik Velike Gorice Ervin Kolarec te predsjednik Gradskog vijeća Velike Gorice Neven Karas. Nakon radnog dijela članovi i gosti Skupštine mraclinskog nogometnog kluba nastavili su prijateljsko druženje uz večeru i tamburaški sastav Lajbeke.