Prijava

Vaša prijava

Gorica opet dobra, Dinamu opet bodovi: Eh, da nije bilo crvenog kartona…


Brojanje se, nažalost, nastavlja. Brojanje poraza od Dinama, uzastopnih, koje je došlo i do brojke sedam. Ovoga puta uz sjajan otpor Gorice, koja je 50 minuta praktički bila bolje momčad na terenu, ali i sedmi put se sav uloženi trud pokazao uzaludnim. Nikad duže Gorica nije držala Dinamo u “iksu”, sve do 72. minute, trajalo bi vjerojatno to i duže da se igralo 11 na 11, a na kraju je od svega ispao poraz 2-0 za koji se može komotno reći da je nezasluženo uvjerljiv. Imala je Gorica svoje šanse, Dinamo se strašno mučio do isključenja Joeya Suka, ali svaki put se dogodi ono nešto i utakmica ode na Dinamovu stranu. I tako sedam puta.

Hrabro je krenuo Jakirović na prijatelja Bjelicu, ovoga puta neočekivano nervoznog trenera Dinama. Gorica je istrčala s Musom, Steenvoordenom, Jovičićem i Krizmanićem u zadnjoj liniji, Sukom i Čanađijom u srcu veznog reda, te Špikićem, Golubickasom i Lovrićem iza Cherifa. S druge strane, uz ozlijeđene Ivanuševca i Ademija, u zadnji čas otpao je i Oršić, pa se Bjelica odlučio na postavu s dvojicom napadača, Petkovićem i Gavranovićem, s mladim Ćužeom u sredini, sa Zagorcem na golu umjesto Livakovića.

I počelo je očekivano, prilikom za Gavranovića, u koju ga je izbacio Petković. Krenuo je švicarski reprezentativac u slalom, došao pred gol, ali onda i loše pucao, učinio to lakim plijenom za Kahlinu… I to je od Dinama u prvih 45 minuta bilo – sve! Lako je Kahlina zaustavio i jedan pokušaj Ćužea iz daljine, a ukupno je Dinamo imao samo tri udarca na gol Gorice.

Jednako kao i Gorica, kojoj je pripala najbolja šansa poluvremena. Lovrić je u 32. minuti potegnuo ljevicom, snažno i opasno, ali za nekoliko centimetara neprecizno. Nije u svemu tome bilo uobičajne Dinamove dominacije, jako je dobro Gorica parirala prvaku i zapravo nakon svega, reklo bi se, bila čak i za nijansu opasnija u tom prvom dijelu.

Na početku nastavka Bjelica je ostavio u svlačionici Gavranovića i uveo Lovru Majera, ali najveća promjena, ključna, dogodila se u 51. minuti. Joey Suk je rano u utakmici dobio žuti karton, a u ovoj situaciji, s Petkovićem na centru, zaslužio je i drugi, odnosno crveni. Gorica je dalje morala s desetoricom, ionako teška misija postala je još puno teža, a Jakirovićev potez bilo je uvođenje Hrvoja Babeca umjesto Darija Špikića. I sve to samo minutu, dvije nakon što je Lovrić iz slobodnjaka sa sjajne pozicije, one koju se naziva “pola gola”, pogodio – glavu suigrača.

I bilo je logično da će nakon toga slijediti snažan pritisak, izražena dominacija Dinama. Uspjevala je opet Gorica na trenutke izaći, zadržati loptu, a za to vrijeme domaćin je čekao jedan svoj trenutak, jedan pad koncentracije u goričkoj obrani. Do njega je došlo u 72. minuti, kad je Kadzior nabacio iz kornera, lopta je sletjela u gužvu pa onda pred Kevina Theophila, koji je desnom nogom poslao loptu u mrežu. Pogađate, za prvi svoj gol ove sezone…

Odmah je Jakirović uveo svježeg Justina Mathieua umjesto vrlo dobrog Litavca Golubickasa, pokušao donijeti novi impuls u ovu nemoguću misiju, ali samo su najveći optimisti vjerovali da će Gorica u ovakvoj situaciji uspjeti doći do prvoga gola u proljetnom dijelu sezone. I doista, dogodilo se ono suprotno, Gorica je primila još jedan gol. Ovoga puta nabacio je Moharrami, a loptu na efektan volej u 86. minuti dočekao Poljak Damien Kadzior.

Čim je vrlo slabi sudac Bel označio posljednji zvižduk, Goričani su se okrenuli novim izazovima, jer ništa drugo u ovakvim trenucima ni ne preostaje. I sljedećeg vikenda Gorica će igrati u istom terminu, serija derbija se nastavlja dolaskom Rijeke na naš stadion, nakon čega slijedi odlazak na Poljud. Teško da teže ne može…

HT Prva liga, 21. kolo:
DINAMO – GORICA 2-0
Stadion Maksimir. Gledatelja 2500. Sudac: Dario Bel (Osijek).
STRIJELAC: 1-0 Theophile (72), 2-0 Kadzior (86)
DINAMO: Zagorac – Moharrami, Theophile, Perić, Leovac – Moro (od 80. Đira), Gojak (od 68. Kulenović), Kadzior, Ćuže – Petković, Gavranović (odo 46. Majer)
GORICA: Kahlina – Musa, Steenvoorden, Jovičić, Krizmanić – Suk, Čanađija – Špikić (od 53. Babec), Golubickas (od 73. Mathieu), Lovrić (od 83. Hamad) – Cherif