Prijava

Vaša prijava

Jelačić dobio i treću pripremnu u nizu


Nedjelja rano popodne 16. veljače. Vrijeme prekrasno sunčano i toplo kao da je sredina travnja. Vrijedilo je doći na pripremnu utakmicu u Vukovinu između Jelačića i NK Pešćenice, lidera 2. županijske lige Sisačko-moslavačke županije (šesti rang našeg nogometa) iz istoimenog mjesta prije Lekenika na prometnici Velika Gorica-Sisak. Igralo se u malo ranijem terminu pa su zainteresirani mogli na prvoligašku utakmicu Gorica-Rijeka “na naš najveći stadion”. Domaćini iz Vukovine raspoloženi jer su u pripremnom razdoblju već pobijedili jače rangirane Lomnicu (2-0) i mladu momčad Poleta Buševec (1-0). Spominjala se i subota te pobjeda Poleta u Mraclinu 4-2, jer Mraclinci su direktni suparnici Jelačiću za odlazak u kvalitetniji peti rang prvenstvenog natjecanja. Činjenica da je Polet u Mraclinu igrao gotovo kompletan, nikog nije previše “tangirala” a i zašto se zamarati usporedbama? Odluka(e) o boljem između Jelačića i Mraclina ionako će se događati tijekom proljeća.

Dopredsjednik Jelačića Krešo Petrnac i Dominik Smolković. Foto: Mato Paviša

U momčadi Jelačića kontra Pešćenice pojavio se i mladi igrač Dominik Smolković, inače službeno još igrač Vatrogasca iz Kobilića. Dečko je ponikao u Gorici a sad želi u Jelačić. Predsjednik Vatrogasca dobri stari nogometni zaljubljenik Anto Marić i desna mu ruka Kićo Kirinić još nisu Dominiku rekli “da” ali poznavajući ih, svatiti će oni da nema smisla u amaterskom nogometu siliti igrača na nešto što ne želi. Protiv Pešćenice Smolković je jedan zabio a imao je i direktnu asistenciju. Pred kraj utakmice na vratima Jelačića pojavio se i legendarni dobričina i iskusni Franjo Jergovski iz Novog Čiča. Već ima tituli prvaka s Dinamom Hidrel i Lomnicom. Gdje se on pojavi, tu stasa novi prvak. Je li opet Franjo iz Kauflanda pogodio? Mora se još nešto spomenuti. Dopisnik City portala i Sportskih novosti poželio je u nedjelju “žuju” nakon ručka a i da malo pridonese budžetu Jelačića. To mu međutim nije dozvoljeno od strane domaćih čelnika, na čelu s dopredsjednikom Krešom Petrnac. “Žuja” je stigla, dozvoljeno nije ovo drugo gore spomenuto. Radi li se o korupciji? Provjera slijedi!

 

Foto: Mato Paviša

A na kraju malo i o utakmici. Jelačić je dobio i treću u nizu, protiv Pešćenice bio je 6-1. Malotko je na poluvremenu očekivao ovakav konačni rezultat. Gosti su u 45. minuti vodili 0:1, imali igru i bili ravnopravni isto rangiranom Jelačići iz Vukovine, također lideru 1. ŽNL istok zagrebačke županije. U spomenutoj minuti sudac Matić nije sudio očito igranje rukom domaćeg igrača a u nastavku akcije Mateo Nikić iz gužve pogodio je za 1:1. U drugom poluvremenu igrao je samo fizički spremniji i bolji Jelačić. Zabijali su “vukovi” iz Vukovine trenera Stivena Žitnika kao na traci a strijelci su još bili opet Nikić, Rus, Smok, Smolković i Gmižić. U sastavu Jelačića nisu bili inače standardni Joža Matejčić, Miletić, Relota i Sabljak. Jelačić u srijedu ima novi test doma od 19 sati kontra četvrtoligaša Gradića.

 

JELAČIĆ – PEŠĆENICA 6-1

VUKOVINA Igralište Jelačića. Igrano u nedjelju 16. veljače od 15.00 sati. Gledatelja 60. Sudac Matić (Obrezina).

STRIJELCI: 0:1-Vuković (37-11m), 1:1-Nikić-(45), 2:1-Nikić (54), 3:1-Rus (57), 4:1-Smok (59), 5:1-Smolković (80), 6:1-Gmižić (83)..

JELAČIĆ: Sakač, Prizmić, Cvek-Šekuljica, Ivanjko, Godinić, Štulić, Jambrešić, Nikić, Mršić, Rus, Smok (još su igrali: Jergovski, Orešković, Jambrečina, Smolković, Gmižić). Trener: Stiven Žitnik

PEŠĆENICA: Dolački, J. Dejanovi, D. Hajduk, Culović, F. Hajduk, Galić, Ivančić, Vuković, Hodalj, Krsnik, Maglajić (Tomić). Trener: Dominik Krsnik


Četrdeset godina KUD-a Sveta Jana

Policija će snimati nedjeljnu utakmicu Gorice i Osijeka