Prijava

Vaša prijava

Sedam novih lica za proljeće u Kurilovcu, došao i mladi Turčin iz – Monaca!


Momčad trećeligaša Kurilovec i trener Perica Vidak rade punom parom, u medijskoj tišini, koju smo poželjeli ozvučiti. Vidak otkriva:

– Startali smo s pripremama prije mjesec dana, još 16. veljače. Treniramo svakodnevno vrlo naporno s ciljem da što spremniji uđemo u nastavak sezone 3. HNL središte. Radilo se i dva puta dnevno, a sad smo u finišu pripremnog perioda. Još su dva tjedna pred nama za završni glanc svega planiranog. Bilo je malih problema jer nam je zbog vremenskih uvjeta otpala utakmica s Kustošijom, dok je Dinamo II odustao zbog promjena u rasporedu modre momčadi.

Ipak, uspio je Kurilovec nešto i odigrati.

– Do sada smo uspješno odigrali test utakmice protiv četvrtoligaša Lukavca, Dinama Odranski Obrež i Zagreba, a da smo na pravom putu pokazala je nedavna provjera protiv drugoligaša Sesveta. Utakmica je Sesvetama poslužila kao ‘generalka’ pred Solin pa smo imali jako dobar test i položili ga s odličnom ocjenom. Odigrali smo kvalitetnu utakmicu, koja je završila bez pogodaka. Pred nama je sljedećeg vikend dvostruki program protiv Karlovca i Odre – otkrio je na startu razgovora strateg Vidak.

Trener Perica Vidak s Kurilovcem je jesen završio na drugome mjestu, odmah iza Vinogradara

Slijedilo je pitanje o dečkima na terenu.

– Što se kadra tiče, tu smo doživjeli dosta promjena, ali veći dio starosjedioca ostao je na okupu. Napustili su nas Kelava, Povoljnjak i Slunjski koji su izdržali veliki teret jesenskog dijela sezone nakon koje branimo drugu poziciju u redoslijedu iza Vinogradara. Mlade igrače Kovačića, Tomića i Žordića poslali smo u naše susjedne klubove, Polet Buševec i Lukavec. Novi su Josip Marinić, Karlo Althaller, Dylan Sahindal, Luka Tramontana, Filip Dianežević, Marko Muhar i Ivano Čepo, dok se ovaj tjedan još moramo odlučiti o igračima na probi. Mogu kazati da Kurilovec ima talentiranu mladost, a to je veliko bogatstvo i garancija za svijetlu perspektivu – mišljenja je trener Vidak.

Najintrigantnije pojačanje je Dylan Sahindal, 19-godišnji Turčin rođen u Francuskoj, vezni igrač koji je dosad bio član juniorske momčadi velikog Monaca!

– Čovjek iz agencije koja vodi brigu o njegovoj karijeri gledao je našu utakmicu protiv Lukavca i svidjelo mu se kako igramo i radimo. Za oko su mu zapeli i neki naši igrači, a kroz priču smo došli i do toga da ima neke igrače koji bi nama mogli biti zanimljivi. Dylan je došao pokušati, ostao je s nama desetak dana, a zatim otišao u Francusku riješiti sve detalje oko dolaska. Ne mogu reći da dolazi kao pojačanje, ali u svakom slučaju je perspektiva – govori Vidak.

A govorio je i o ambicijama te ciljevima.

– Spomenuo sam već jednom prilikom da je Kurilovec odabrao put stvaranja i odgoja talentiranih mladih igrača, a tako je funkcionirao i do sada. Klubovi koji su pretendenti za vrh 3. HNL središte odlučili su se za zvučna pojačanja, dok mi s puno skromnijim budžetom želimo ići putem stvaranja vrijednosti. Tu smo i do sada bili jako dobri, što potvrđuju naši rezultati. Kostur momčadi, u smislu iskusnijeg dijela igrača, ostao je na okupu, a tu mislim na Čunčića, Rajića, Matoša i Šarića. Jedini remeteći faktor su ozljede, koje se već duže vrijeme vuku kod Mandure i Krsnika, ali optimizam ostaje – istaknuo je Vidak.

Spomenuo je i kvalitetu 3. HNL zapad nakon što su otpali klubovi s Kvarnera i Istre.

– Mnogi kažu da je liga slabija, ali moj stav baš i nije takav. Momčadi kao Maksimir, Mladost Petrinja, Jarun, Gaj Mače i standardno Vinogradar dokazane su vrijednosti, a tu su i oni s dugovječnom tradicijom, kao što su Lučko, Vrbovec, Zagorec… I zato možemo tvrditi da je liga kvalitetna. Četiri momčadi u vrhu su se malo izdvojile, ali od petoplasiranog do zadnjeg na tablici razlika je samo šest bodova, što dovoljno govori o izjednačenosti lige. Drugi dio sezone će zbog toga biti jako zahtjevan, za svaki bod bit će velike bitke – zaključio je strateg Kurilovca Perica Vidak, za kojeg mnogi govore da je školovan i za mnogo veću scenu.


Poziv na sudjelovanje – LEAP Summit

Od utorka poskupljuje benzin, a cijena dizela pada