Prijava

Vaša prijava

Mudrinski: Zvala me i Rijeka, ali odbio sam ih jer sam već dao riječ Gorici!


Sve se odvrtjelo filmskom brzinom, kao što obično i biva u završnicama prijelaznog roka, a na kraju dana HNK Gorica je mogla objaviti: “Ognjen Mudrinski (28) naš je novi igrač!” U tim trenucima srpski napadač poljske Jagiellonije pakirao je stvari za polazak prema Velikoj Gorici, a već idućeg jutra krenuo je na put od 12-13 sati vožnje. Stigao je na posudbu do kraja sezone, ali i sa širokim osmijehom.

– Presretan sam što sam postao igrač Gorice. Stvarno smo se jako brzo sve dogovorili, doslovno u pola dana. Dobro, sve se događalo u završnici prijelaznog roka, nismo ni imali puno vremena, ali u razgovoru sa sportskim direktorom sam jednostavno odmah osjetio da me doista žele ovdje – kazao je uvodno Mudrinski nakon što je zadužio gorički dres s brojem 9.

Nije mu, naravno, Gorica bila u fokusu interesa posljednjih mjeseci i godina, ali znao je čiji broj okrenuti kad je bilo potrebno dobiti dodatne informacije.

– Raspitao sam se o Gorici, ipak sam i u Jagielloniji igrao s hrvatskim igračima, a ranije u Švicarskoj s Franom Mlinarom, koji je sad u Interu. Njega sam prvoga kontaktirao, rekao mi je sve najbolje o klubu, o gradu i svemu ostalom. Nakon toga se više ni sekunde nisam dvoumio prihvatiti poziv iz Gorice ili ne – otkrio je Ognjen.

Njegov odlazak iz Jagiellonije potpisao je trener Ivajlo Petev, Bugarin koji je kratko i neuspješno vodio zagrebački Dinamo, čime je pomogao Gorici.

– Počeo sam pripreme, sve je bilo normalno, ali po povratku iz Turske pozvali su nas nekoliko igrača i rekli nam da u ovom trenutku ne računaju na nas, da možemo tražiti rješenje kroz transfer ili posudbu. Dva tjedna proveo sam u B momčadi, sve dok se nije javila Gorica. Poklopilo se da je Zwolinski taman otišao u Lechiju, otvorilo se mjesto i evo me… Odradio sam prvi trening s momčadi, pogledao utakmicu protiv Rijeke i sviđa mi se sve što vidim. Nadam se da ću se dobro uklopiti – govori Mudrinski.

Pokušala se i konkurencija ubaciti u priču posljednjeg dana prijelaznog roka, ali Ogi je odlučio držati riječ. I pokazati da, karakterno gledajući, u Gorici nisu pogriješili kad su ga odabrali.

– Kad sam se dogovorio sve s Nikom, krenuo sam u klub potpisati sve dokumente, kad su me nazvali neki ljudi iz Srbije i pitali želim li u Rijeku. Rekao sam da sam se sve dogovorio s Goricom i zahvalio im na ponudu. Pet minuta poslije došla je i poruka: ‘Postoji li mogućnost da promijeniš mišljenje?’ Međutim, dao sam riječ ljudima iz Gorice i ne bi bilo fer da je pogazim – kazao je napadač iz Vojvodine.

Prošao je u karijeri i veliki klub poput Crvene zvezde, prošao je inozemstvo kroz Njemačku, Švicarsku i Poljsku, a nekako najzvučniji doseg mu je titula najboljeg strijelca u povijesti srpske Superlige. Klasična je “devetka”, pravi centarfor, gol igrač, ovako na prvu djelovat će i kao rabijatan tip… Međutim, o tome nema ni govora, već na prvu se vidi da je riječ o neobično simpatičnom i pristojnom momku, pravom profesionalcu.

– Što očekujem od sebe i momčadi? Osobno, volio bih da me zdravlje posluži. Nadam se da ću se brzo uklopiti, pogledao sam i raspored, s kim sve igramo do kraja… Jurit ćemo tu petu poziciju za Europu i vjerujem da ćemo uspjeti. Bitno je da svi budemo zdravi, ima se još puno za igrati i teško je reći što nas očekuje, ali napravit ćemo sve da uspijemo – kaže Mudrinski.

Prati ga glas “majstora za debije”, jer često je briljirao u prvim nastupima za novi klub. Za Zvezdu je tako debitirao hat-trickom, a u premijerama je zabijao i za Aarau, Jagodinu, Čukarički… U subotu Goricu, usput rečeno, čeka Hajduk na Poljudu. Mudrinski ima pravo nastupa.

– Na treneru je da odluči hoće li mi dati šansu i koliko će to biti minuta. Spreman sam pomoći momčadi, na njemu je odluka… Naravno da bih volio i ovoga puta krenuti golom – rekao je Ognjen i zaključio:

– Prvi put u karijeri igrat ću na Poljudu, prvi put protiv Hajduka. Očekuje nas dobra atmosfera, čujem u svlačionici da oni imaju i nekakvu proslavu na utakmici, tako da će sigurno biti i dosta ljudi. To je mali derbi kola, imamo mi svoje šanse i sigurno nećemo otići dolje s bijelom zastavom.