Prijava

Vaša prijava

Rastali se Gorica i Sergej Jakirović


Mnoge je možda i iznenadilo, neke možda i nije, ali ponedjeljak poslijepodne donio je rastanak HNK Gorice i trenera Sergeja Jakirovića. Otprilike 48 sati nakon teškog, preteškog poraza od Hajduka na Poljudu (0-6), čelni ljudi kluba priopćili su 43-godišnjeg stručnjaku iz Metkovića kako je uspješnoj suradnji, koja je trajala točno 616 dana, došao kraj.

– Ovo je jedna od težih stvari u sportu, trenutak kad doslovno morate prelomiti. Nažalost, nismo mi ništa bolji ili drukčiji od ostalih, u nogometu su rastanci dio svakodnevice. Takve stvari se događaju. Iznimno cijenim Sergeja i to što smo se danas razišli, pod ovakvim okolnostima, uopće ne znači da nećemo u budućnosti raditi zajedno – rekao je predsjednik Gorice Nenad Črnko.

Do prekida suradnje dovela je napadački neučinkovita proljetna serija, niz od četiri utakmice bez postignutoga gola, uz dva boda osvojena u sudarima s klubovima iz “velike četvorke”, ali i prilično loš dojam koji je ostao nakon gostovanja na Poljudu. Posljedično, došlo je i do drastičnog pada šansi u borbi za Europu i u klubu su odlučili reagirati. Pri čemu se, naravno, ni na trenutak ne zaboravlja sve dobro, vrijedno i veliko što je Jakir ostavio iza sebe.

– Veliko hvala Sergeju Jakiroviću za sve što je napravio s Goricom, uvjeren sam da će napraviti veliku karijeru u budućnosti, ne samo u Hrvatskoj, nego i u inozemstvu. U meni i Gorici zasigurno će imati velikog prijatelja i podršku, a trenutke kao što su ovi nastojat ćemo svi zajedno što prije zaboraviti i s pogledom prema naprijed krenuti u nove pobjede – kazao je predsjednik Črnko.

Sergej Jakirović postao je trener Gorice 18. lipnja 2018. godine, vodio je momčad na 61 službenoj utakmici, pri čemu je napravio rezultat za povijest. Kao trenerski debitant u prvoj ligi odveo je klub koji je također debitirao u najvišem rangu do sjajnog petog mjesta u državi. Gorica je pod Jakirovićem odigrala rezultatski vrlo uspješnu sezonu i pol, nastavila je ove jeseni tamo gdje je stala u debitantskoj sezoni, ali proljeće je donijelo nemir. I rastanak.

Velikim i masnim slovima ostat će ime Sergeja Jakirovića upisano u povijesti velikogoričkog nogometa, no sad je došlo vrijeme za novi početak. Sergej ide svojim putem, sasvim sigurno uspješnim, a Gorica će dobiti novog čovjeka na klupi. Tko će to biti, doznat ćemo u danima pred nama…